Nenad Čanak: Suditi ideologu zla, nacisti Dobrici Ćosiću

Autor 6.6.2011. u 06:51

Nenad Čanak: Suditi ideologu zla, nacisti  Dobrici Ćosiću

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je zabranu neonacističke organizacije Nacionalni stroj i ocenio da bi trebalo pozvati na odgovornost sve koji su učestvovali u širenju mržnje i zabluda, uključujući i neke akademike.

 – Krajnje je vreme da odgovaraju oni koji su svojim nacionalnim projektima osramotili srpski narod i zakopali ga u živo blato. A prvo takvo ime, ali ne i jedino, svakako je Dobrica Ćosić – rekao je Čanak za današnji novosadski Dnevnik.

Čanak je rekao da je odlukom Ustavnog suda o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj prvi put u Srbiji zabranjeno nešto što prouzrokuje zlo, a kako je ocenio, to ukazuje i da je država konačno odlučila da se obračuna s korenima fašizma.

 – U tom kontekstu ne vidim ništa sporno u tome da se pozovu na odgovornost oni koji su, od pisanja Memoranduma SANU, podjarivali najgore moguće zablude, koje su se posle plaćale potocima krvi i nebrojenim glavama, životima i sudbinama na prostoru Zapadnog Balkana – rekao je Čanak.

Autor 6.6.2011. u 06:51