Nobelovac Dobrica

Autor 6.10.2011. u 15:26

Nobelovac Dobrica

Lažna vest o Dorbici Ćosiću kao dobitniku Nobelove nagrade za književnost preneli su mnogi mediji kao pravu, a u jednom trenutku su novinari beogradskih redakcija dobili saopštenje koje je potpisano sa “Srpska akademija nauka i umetnosti” u kojem se izražava oduševljenje radosnom “vešću”. Ispostavilo se, međutim, da je i to saopštenje bilo lažno… (Blic, 06.10.2011. – I SANU žrtva nameštaljke o Ćosiću i ”Nobelu”)

“Ovo je još jedan u nizu napada na značajne institucije u Srbiji, sa namerom da se društvene vrednosti u našoj zemlji izvrgnu ruglu”, stoji u saopštenju Srpske akademije nauka i umetnosti, uz napomenu da će “ceo slučaj biti predat Ministarstvu unutrašnjih poslova i Javnom tužilaštvu, specijalnom odeljenju za visoko-tehnološki kriminal”. – SANU

Propade nam prilika da dobijemo još jednog Nobelovca… Jadan Dobrica, jadni akademci… Ovo me podsetilo na vic kada je Mujo ’angažovan’ u Kviskoteci za igru ’Detekcije’. Objasnili Muji da će biti Ivo Andrić, dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Počinje igra i Oliver Mlakar kaže: – Zamolio bih da se predstavi osoba A. Osoba A: – Ja sam Ivo Andrić dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Oliver Mlakar: – Osoba B. – Ja sam Ivo Andrić dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Tek će ti Mujo-izgubljen i očajan: –  A ko sam onda ja?!

 

 

 

Autor 6.10.2011. u 15:26