Nova knjiga Gorana Sarića oduševila kritičare

tačno.net
Autor 11.8.2013. u 08:25

Nova knjiga Gorana Sarića oduševila kritičare

U subotu uveče, 10. avgusta, u prelijepom ambijentu prepunog Ognjišta Herzegovina Lodges predstavljena je nova, deveta po redu samostalna knjiga našeg kolumniste,književnika i prevodioca Gorana Sarića koji već dugo živi i radi u Holandiji. Radi se o knjizi kolumni “Praški šamar” koju je ovih dana objavio Buybook iz Sarajeva. Radi se o kolumnama koje je objavljivao na našem portalu ,  te intervjuima i putopisima koje je Sarić posljednjih 5-6 godina objavljivao u  raznim novinama u Bosni i Hercegovini.

   Knjigu su predstavili urednik Buybooka Damir Uzunović i recenzent, pisac i prevodilac Ševko Kadrić. U muzičkom programu učestvovale su mlade muzičarke holandsko-indijskog porijekla, polaznice muzičke akademije u Rotterdamu i takođe gošće Lodges, Šanti i Šrti, te sjajni gitarista Boris Boburov i Idana Kadrić, koji oboje žive i rade u Švajcarskoj. Sarićevu prozu i poeziju nadahnuto je govorio glumac Amaterskog pozorišta “Neretva” iz Konjica Gačanin Emir Čarli.

   Tako je predstavljanjem “Praškog šamara” nastavljeno bogato kulturno “Ljeto u Lodges”, na kome su do sada, pored ostalih, nastupili i Đemal Sokolović s filmom “I bi svjetlo”, književnik Željko Ivanković s “Vareškim pričama”, te čuveni feralovac Predrag Lucić, koji je predstavio knjigu svoju poezije “Mjesec iznad Splita” (obje knjige predstavio je prof. dr. Enver Kazaz).

   Krajem avgusta u Sarajevo i Herzegovina Lodges dolazi veoma poznati holandski pisac marokanskih korijena Abdelkader Benali, čiji je roman “Glas moje majke”, u prevodu Gorana Sarića, upravo objavio Buybook iz Sarajeva.

tačno.net
Autor 11.8.2013. u 08:25