Novi državni praznik: Dan nedolaska Angele Merkel u Zagreb

Predrag Lucić
Autor 29.6.2013. u 08:00

Kad bi Merkelica došla, Ruža bi joj se tako nalijepila da je čitav tim plastičnih kirurga ne bi uspio skinut s nesretne gošće!

 

Piše: Predrag Lucić 

– »Anđela, Anđela, znaj kad budeeeš dalekooo, tvoga će sunca sjaj isto daaa me grijeeeee, Anđela, Anđela, znaj da čekaaa te netkooo i da ti vjeruje još više neeego prijeeeee…«

– Šta to pjevaš, trafikant?

– Čuješ valjda… »I kobni dođe daaan da sreću nam pomuuutiii…«

– Ti to podjebavaš?

– Koga ili što?

– Vladu Republike Hrvatske koja je uspjela postić da Angela Merkel otkaže dolazak na zagrebačku svetkovinu u čast našeg ulaska u Europsku Uniju.

– Na vrh glave ste mi se popeli s tom Angelom Merkel! Još će ispast da je Zdenko Runjić prije skoro 40 godina napisao ovu pjesmu misleći na studenticu fizike iz Leipziga koja će jednog dana postat njemačka kancelarka samo zato da bi mogla otkazat dolazak u Zagreb…

– Nije važno zašto je Runjić napisao pjesmu nego zašto je ti baš danas pjevaš.

– A šta bih trebao pjevat? Možda »Danke, Deutschland!« kao svi ovi veliki Hrvati koji danas pišu sluzave zahvalnice njemačkoj kancelarki zato što je svojim nedolaskom na hrvatsko-europsku feštu »hrvatskim boljševicima« poslala »poruku s dalekosežnim posljedicama«?! Jebote, svi ti hadezeovci, čisti pravaši, starčevićanci Ružinoga križa… svi se oni danas dublje klanjaju Merkelici nego što se u ponosnoj Hrvatskoj klanjalo Genscheru ’91. Samo čekam da Jandroković i družina počnu hodat uokolo u damskim ružičastim jaketama kao što su se njihovi slavni predšasnici devedesetih šepirili u žutim puloverima.

– Ti, trafikant, izgleda ne razumiješ složenost situacije. Angela Merkel je svojim nedolaskom Hrvatskoj opalila ozbiljnu šamarčinu.

– A taj šamar hrvatske domoljube i merkeloljupce toliko boli da vrište od sreće i još okreću i drugi obraz! Čudi me kako netko u Saboru nije predložio da se dan ulaska Hrvatske u EU preimenuje u dan nedolaska Angele Merkel u Zagreb, i da se taj dan proglasi državnim praznikom.

– A ne čudi te što se i Ruža Tomašić solidarizirala s njemačkom kancelarkom, pa i ona otkazala svoj dolazak na proslavu?

– Ne znam koja će mi od njih dvije više nedostajat… I otkud ti to da Tomašićka bojkotira proslavu zbog Angelina nedolaska?

– Pa jesi li čuo njezino priopćenje za javnost? U njemu se jasno kaže da je »vladajuća garnitura morala osigurati nazočnost dokazane prijateljice Republike Hrvatske, njemačke kancelarke Angele Merkel« i da bi »taj diplomatski fijasko vjerojatno bio izbjegnut da se u ugošćavanje kancelarke Merkel uložilo barem jednako energije kao u dovođenje četničkog vojvode, koji ovoj državi nikad nije bio i neće biti prijatelj«.

– Bogami se u tom priopćenju, i to na samom početku, kaže i doslovce ovo: »Građani Republike Hrvatske i dalje ne znaju što ih čeka u Europskoj Uniji niti u kolikoj će se mjeri njihovi životi promijeniti od 1. srpnja, a sveopćoj neinformiranosti i neizvjesnosti kumovala je politika podvale forme umjesto sadržaja hrvatskim građanima, koju su provodile i ova i prethodne vlade. Moje misli i osjećaji su i danas, kao i uvijek, uz malog hrvatskog čovjeka te stoga neću biti dijelom službenog protokola već ću ulazak svoje domovine u Europsku Uniju popratiti među narodom na Trgu bana Josipa Jelačića.« Ja iz rečenoga mogu zaključit samo to da bi europarlamentarka Tomašić bojkotirala proslavu sve kad bi na nju došla i Angela Merkel.

– Misliš da bi se Tomašićka usudila napravit takav skandal?

– Njezin bojkot bi zapravo bio pokušaj da se skandal izbjegne, jer naša Ruža – iskrena i pravdoljubiva kakvu nam je Bog dao, a Kanada vratila – ne bi izdržala da Merkelici, dočim bi je ugledala na metar od sebe, u facu ne skreše sve što misli o njoj i o njezinoj Europskoj Uniji.

– Ma o čemu ti govoriš, trafikant?

– O tome da bi Ruža Tomašić, kao zakleta protivnica ulaska Hrvatske u EU, došla u napast da njemačkoj kancelarki nabije na nos to što smo najviše zahvaljujući njoj i njezinoj politici silom ugurani u tu problematičnu zajednicu. Zato bi Tomašićka, eto, preventivno izbjegla da se njih dvije nađu blizu.

– Ma daj, o čemu pričaš? Kad bi Merkelica došla, Ruža bi joj se tako nalijepila da je čitav tim plastičnih kirurga ne bi uspio skinut s nesretne gošće!

– A zamisli da se Bundeskanzlerin predomisli, pa u nedjelju ipak dođe u Zagreb…

– Bolje da ne zamišljam. Jer već vidim Jandrokovića i ekipu kako je gađaju pomama i jajima uz povike »Izdaja, izdaja!«, »Crvena Angela!«, »UDB-a vlada Njemačkom!«, »EUDB-a – nein, danke!«…

– Šta si se uhvatio Jandrokovića?! A šta bi radio Karamarko?

– On bi u čast Angele Merkel organizirao koncert iznenađenja.

– A tko bi nastupio na tom koncertu?

– Josip Perković Thompson.

Novi list

Predrag Lucić
Autor 29.6.2013. u 08:00

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija