Novi HDZ 2015.

Igor Serdar
Autor 27.2.2015. u 18:02

Novi HDZ 2015.

Vlast mora biti u rukama Vase S. Tajnika, Predsjednika Karanmarka i Kolinde Predsjednik.

Piše: Igor Serdar

Konačno se slažem s HDZ-ovom tezom o „dvije Hrvatske“. Unutarnje Hadezeove dvije Hrvatske.

Nije riječ o „onima koji ne vole Hrvatsku, o ljudima koji pate za Jugoslavijom i nostalgični su prema Titu i partiji“ – I onih koji „mrze Hrvatsku, vole Jugoslaviju i obožavaju najvećeg diktatora na ovim prostorima“.

O tome  su u izbornoj kampanji za Predsjednika na sve moguće megafone urlikali glasni mrzitelji svega što nije HDZ. To im je i sad izborna strategija i za parlamentarne izbore. Ankete navješćuju pobjedu.

Znate li koliko je na unutarstranačkim izborima dobio gospodin Drago Prgomet? A Karamarko?

Razlika je bila jako mala. Kao na izborima za Predsjednika. Pobijedio je Karamarko. Za sitno.

Drago Prgomet  je danas samostalno istupio iz Demokratske zajednice za čije demokratske unutarstranačke metode  je utvrdio da se:

  • „neće dati ponižavati“ od raznih „demokratskih farsi i namještenih procedura“ da bi ga na kraju izbacili iz HDZ-a kojim diktatorski vladaju neki drugi ljudi, a neki čije interese zastupa Drago Prgomet  nemaju nikakvih prava pod prijetnjom izbacivanja.

To je jako dobro za razvoj unutarstranačke demokracije.

Nedostatak ukupnog Hrvatskog političkog razvoja unatrag 25 godina, od prvih višestranačkih izbora,  upravo je nepostojanje pravila igre u unutarstranačkom životu.

Kada bi bilo barem nekakve pravde i poštenja u postavljanju nižih sustava upravljanja u velikom HDZ-u, kada se niže rangirani stranački prvaci, lokalni čelnici ne bi birali na način „koliko su se uvukli šefu u dupe“ –  HDZ bi zaista imao potencijala dobiti i do 30% više članstva.

Kada bi, kojim slučajem, Drago Prgomet danas osnovao, recimo  novi, moderni  HDZ 2015.- u takav HDZ 2015

 – recimo da mu to bude ime –

došli bi neki sasvim novi ljudi,

veliki dio takozvanih   „ne opredijeljenih“,

veliki dio sadašnjih iu HDZ-a koji moraju“ biti kuš“,

veliki dio ORAH-a,

ogroman dio Živog zida,

značajan dio bivših Kujundžićevih,

dobar dio Bandićevih birača

a  i mnogi drugi pronašli bi svoj smisao u tom i takvom Prgometovom HDZ-u 2015.

Ono što mogu sa sigurnošću potvrditi jest činjenica da bi u navedenom slučaju Drago Prgomet morao imati posebno osiguranje, da bi njegova zvijezda bila toliko velika da bi se – neslužbeno – raspisala „nagrada za njegovu glavu“ od sadašnjih neistomišljenika.

Bio bi to najhrabriji potez jednog autohtonog HDZ-ovca od rata do danas.

Taj potez nije vjerojatan zato jer svi znamo da bi pobjeda HDZ-a bila upitna…

 – na način kako na taj problem gleda i gospodin Brkić ….

Međutim stanje stvari je upravo obratno:

Koaliciju HDZ-a i HDZ 2015. nitko ne bi mogao pobijediti.

Milanovićevo društvo bilo bi bez ikakve šanse.

Ali, kako to obično biva na ovim našim prostorima, Prgomet se neće u to upuštati iz razloga čuvanja žive glave i glava svoje obitelji pa ćemo i dalje gledati ovu dosadnjikavu  glupavu i uvijek istu igru koju gledamo unatrag nekoliko godina od kad smo shvatili da Milanović ostaje „dečko koji obećava“.

Čak i da ispuni obećanja nema ih vremena komunicirati prema javnosti jer su se trendovi promijenili i za takav preokret morao bi „raditi kao u NASA programu“ da bi se to promijenilo.

Zaključno rečeno pod jedan postoji velika vjerojatnost da će HDZ dobiti priliku vladati i da se tom promjenom Hrvatskom narodu neće ništa promijeniti.

Pod dva postoji  i varijanta da HDZ- ne pobijedi jer će se sami nedemokratski razotkriti, a SDP će koalirati sa svima samo da Karanmarko ne dođe pa će nam biti opet isto.

Postoji i ova varijanta pod tri – teoretski – da se pojavi  HDZ 2015 i da koalira s HDZ-om pa da sto posto dobiju izbore – ali to naši iskusni obavještajci dopustiti neće.

Što će učiniti da to spriječe?  Sve. Točka.

 Vlast mora biti u rukama Vase S. Tajnika, Predsjednika Karanmarka i Kolinde Predsjednik.

Igor Serdar
Autor 27.2.2015. u 18:02