O SAPUNU I PARFEMU

Branko Filipović
Autor 22.12.2020. u 11:13

O SAPUNU I PARFEMU

Predsjednik R. Hrvatske, nedavno je izjavio:

“Neka se ne zanose (političari iz Sarajeva) da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donesene bez suglasja tri konstitutivna naroda, i to nije nikakav srednji vijek, i bez toga nema građanske države. Dakle, još jednom govorim – građanska država je daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem!“

Izjava predsjednika R. Hrvatske, gospodina Milanovića o korištenju sapuna i parfema još uvijek se  tumači svakojako,  kako u Bosni i Hercegovini tako i u R. Hrvatskoj. Ali ona je jednostavna i lako shvatljiva ako se odbace kriva tumačenja, predrasude  i emocije. Zasnovana je na iskustvu kroz povijest te iste R. Hrvatske čiji je gospodin Milanović predsjednik.

Naime, za vrijeme NDH (između 1941. i 1945.) zvanična hrvatska ustaška vlast masovno je KORISTILA SAPUN kada su u pitanju bili JEVREJI, SRBI, ROMI, KOMUNISTI, nepodobni Hrvati … Izuzetno su ih dobro „oprali“. Jevreji su, gotovo, isprani – nestali.

Od 1945. pa do izbijanja Domovinskog’ rata, u SR Hrvatskoj namnožilo se mnogo KOMUNISTA, SRBA, ROMA … i tijekom domovinskog rata – do 1995. godine u Hrvatskoj se opet morala –  koristiti sapunica. Komuniste su tako dobro oprali da ih se više ne vidi – ne postoje. Srbi su izbjegli spun, poučeni iskustvom u NDH, ali ih je, opet zadesilo sapunanje i ispiranje  te su otišli, pobjegli, protjerani  … Oni koji su ostali pretrpjeli su značajno ribanje na suho.

Od tada – u Hrvatskoj se masovno koristi parfem.

E sad’, recept gospodina Milanovića za narode u Bosni i Hercegovini.

Od 1990. do 1995. u BiH i šire sapunali su „svi sve“. Kako su Srbi stekli i platili krvlju nauk koji sapun i kako sapunati u NDH, to su primijenili na druga dva naroda. Naročito su dobro sapunali i oprali Muslimane. I Hrvati su sapunali kada su mogli i koga su stigli. Muslimani nisu imali dosta sapuna pa su koristili sapunicu …

I dolazimo do suštine preporuke gosp. Milovanovića.

Srbima, Hrvatima i Bošnjacima treba dati ‘oprane entitete’, to jest, gdje će u srpskom entitetu biti čisti Srbi-pravoslavci, u hrvatskom entitetu čisti Hrvati-katolici, a u bošnjačkom entitetu Bošnjaci-muslimani. Treba ih vratiti u Srednji vijek.

Da to ostvare, Srbima-pravoslavcima će pomagati supotpisnici Dejtonskog sporazuma – R. Srbija i garanti njihovog prava na ‘samostalnost i nezavisnost – Ruska Federacija.

R. Hrvatska će se boriti za povratak HR Herceg-Bosna i za sve ostalo što ima Republika Srpska. Pomagat će im supotpisnica Dejtonskog sporazuma – R. Hrvatska. Malo je upitno ‘ko će entitetu HR Herceg-Bosna garantirati prava na ‘samostalnost i nezavisnost’, ali nikada se ne zna …

I tek tada dolazi na red – parfem.

Jedino je upitno što će biti s Bošnjacima-muslimanima. Izgleda ‘nešto’ kao i ’90-tih …

Povijest se ponavlja. Sada kao farsa, igrokaz gosp. Milanovića.

Branko Filipović
Autor 22.12.2020. u 11:13