OBEZVRJEĐIVANJE PREDSJEDNIŠTVA

Gradimir Gojer
Autor 21.7.2015. u 08:23

Izdvajamo

  • Evidentno je da je na ovim nesnosnim vrućinama mnogima pomućen mozak... No što je on pomućen članovima Predsjedništva to me ne zanima, ali je indikativno da takozvana demokratska javnost, ako to uopće postoji: probh. stranke, nevladin sektor, poput dobro uvježbanog orkestra ili šuti, što je tragičnija činjenica, ili horski podržava odlazak članova Predsjedništva na poklonjenje novom srpskom voždu.

Povezani članci

OBEZVRJEĐIVANJE PREDSJEDNIŠTVA

Ili zašto se Izetbegović, Čović i Ivanić nisu smjeli (!!!) odazvati pozivu Vučića

Da imaju mrvicu obraza Čović, Ivanić i Izetbegović bi pošto stanu na bh. tlo, nakon ove sramne posjete, ekspresno dali ostavke na svoje funkcije!

 

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić odvažio se na potpuno nerazuman politički gest, da nakon svega što se ovih dana dešavalo u uzavreloj političkoj komunikaciji između Beograda i Sarajeva (via Srebrenica!!!) da pozove troglavo Predsjedništvo BiH da mu dođu na noge (???!!!) u Beograd.

Bizaran i tragikomičan je sam poziv Aleksandra Vučića, koji očito boluje od nevjerojatnog napoleonskog kompleksa, pa se preko svake mjere dobrog ukusa usuđuje prekršiti ovlasti, hijerarhijsku ljestvicu, konačno učiniti još jedan do kraja ciničan gest u svom odnosu prema BiH!

Čovjek koji je priznao da je u BiH išao da ratuje, čovjek koji je pucao na Sarajevo, sadašnji ljubimac međunarodne zajednice i zasigurno lažni reformator srpskog društva i države, vođa jedne stranke čija prošlost je bila u čvrstim raljama četničke ideologije do kraja je ponizio funkciju Predsjedništva BiH.

Vučićev cinički poziv članovima Predsjedništva BiH treba gledati ne u svjetlu njegovih brojnih izjava o prijateljstvu prema BiH, već prije svega u svjetlu ubiranja jeftinih političkih poena kod njegovih međunarodnih mentora, taj gest, konačno, treba gledati posljedično u svjetlu njegove svojedobne izjave, ovih dana izvučene iz arhive zaborava (?!) da je ratovao u Bosni „štiteći srpstvo…“

Ipak, ovaj tekst pišem ne zbog Vučića, jer vrijeme u koje hitamo i političke prilike naše budućnosti zasigurno će ovu tragikomičnu političku figuru staviti u ropotarnicu zaborava.

Ovaj teskt pišem sa sviješću da je funkcija člana Predsjedništva države BiH, bez obzira na persone koje tu funkciju obnašaju, značajna bar nama Bosancima i Hercegovcima. Gest odlaska u Beograd na poklonjenje tek i samo predsjedniku vlade znači nepriznavanje vlasite pozicije, političkog autoriteta Predsjedništva BiH, nepoštovanje vlastitih glasača, pa čak i ugrožavanje suvereniteta države BiH!

Ne znam do koje mjere će ići ponižavanje države BiH, jer od susreta u Beogradu pa nadalje autoritet Predsjedništva BiH, kod svakog iskrenog domoljuba je ozbiljno poljuljan.

Sve ono što se dešavalo posljednjih dana ne govori u prilog ozbiljnom rješavanju nagomilanih problema, koji su posljedica dvadesetogodišnje sramne uloge međunarodne zajednice na ovim prostorima, potpunog nedjelovanja visokog predstavnika Valentina Inzka, i grozomorne pozcije u koju su građani BiH dovedeni od strane svog (???) Predsjedništva.

Nevjerojatno je da u bh. javnosti uz pojedini čestiti, ali iznimno dignitetni disonantni glas (akademik Duraković!!!) oko događanja u Srebrenici i evidentne manipulacije tim događanjima, ne postoji opći koncenzus oko toga da se glasno i jasno spriječi sami odlazak predsjedniku jedne vlade, tek i samo predsjedniku vlade??!!

Evidentno je da je na ovim nesnosnim vrućinama mnogima pomućen mozak… No što je on pomućen članovima Predsjedništva to me ne zanima, ali je indikativno da takozvana demokratska javnost, ako to uopće postoji: probh. stranke, nevladin sektor, poput dobro uvježbanog orkestra ili šuti, što je tragičnija činjenica, ili horski podržava odlazak članova Predsjedništva na poklonjenje novom srpskom voždu.

Da imaju mrvicu obraza Čović, Ivanić i Izetbegović bi pošto stanu na bh. tlo, nakon ove sramne posjete, ekspresno dali ostavke na svoje funkcije!

Gradimir Gojer
Autor 21.7.2015. u 08:23