Obitelj apelira: Ne dajmo da se Antonijin nestanak zaboravi

Autor 15.6.2011. u 02:08

Obitelj apelira: Ne dajmo da se Antonijin nestanak zaboravi

NESTALOJ 17-godišnjoj Antoniji Bilić i dalje nema traga. Marica Kosor iz šibenske policije demantirala je napise dijela medija da je identificiran vozač kamiona koji je prošlog utorka povezao Antoniju Bilić.

“Dosad nije identificirana osoba koja se može dovesti u vezu s Antonijinim nestankom, provjereno je desetak osoba, istraga se nastavlja”, rekla nam je Kosor.

Iako se naveliko nagađalo da bi Antonija mogla biti na ogulinskom području, policija je od jučer fokusirana na drniški kraj. “Prema procjeni našeg stručnog tima, najintenzivnija pretraga odvija se od Kričaka do Klisa”, potvrdila je za Index glasnogovornica Kosor.

Šibenska policija jutros je također izvijestila kako se i dalje intenzivno traga za nestalom maloljetnicom te da su u tijeku opsežna kriminalističko-analitička istraživanja. Analiziraju se svi do sada dobiveni podaci proteklih dana, nastavlja se pretraga terena od Kričke do Klisa te se provjeravaju sve informacije dobivene od građana i policijskih sužbenika diljem Hrvatske

Prve informacije su bile da je Antoniju vozač kamiona s plavom ceradom povezao u smjeru sjevera. Sada se policija usmjerila od mjesta Kričke iz kojeg je Antonija, u smjeru Splita, gdje je planirala doći autostopom.

Obitelj apelira: Ne dajmo da se Antonijin nestanak zaboravi

Jučer je njezina sestra Ana putem medija i Facebooka pozvala hrvatske građane da izađu na glavne trgove svojih gradova i mjesta sa slikom njezine nestale sestre Antonije kako bi time pružili podršku akciji potrage za 17-godišnjakinjom i lijepili plakate s njezinim likom po gradovima.

Više od 25.000 članova Facebook grupe “Nestala – Antonia Bilić” već se organiziraju putem te društvene mreže za okupljanja na koja ih je pozvala Ana Bilić. Za sve koji bi svojim dolaskom podržali akciju potrage na Facebooku mogu saznati informacije o organizaciji okupljanja u pojedinim hrvatskim gradovima.

“Apeliramo na sve Antonijine prijatelje i one koji žele pomoći u istrazi da izađu na trgove svojih gradova i mjesta i na taj način daju podršku ovoj potrazi i cijeloj obitelji da ovo ne ode u zaborav”, kazala nam je jučer Antonijina sestra Ana.

Jučer se na istoj Facebook grupi javio mladić koji se ne potpisuje svojim imenom, a koji tvrdi da poznaje muškarca s fotorobota, da se radi o čovjeku koji živi u Ogulinu, vozi šleper s plavom ceradom, nema zub i jako je sličan fotorobotu. Tvrdi da je o svojim saznanjima obavijestio policiju, no nije poznato je li takova informacije bila korisna policiji, s obzirom da dojave građana dolaze sa svih strana i uglavnom su se pokazale beskorisnima.

Prema susjedovom opisu napravili fotorobot vozača

Najkonkretniji tragovi zasad su signal Antonijina mobitela, koji je lociran kraj Ogulina, i svjedočenje susjeda koji ju je u utorak ujutro vidio kako stopira i ulazi u kamion.

Frane Bilić vidio je Antoniju kako stopira nedaleko od Čikolskog mosta, u smjeru prema Splitu. Stao joj je vozač šlepera koji se pred njim okrenuo na cesti da bi se vratio i pokupio Antoniju. Na osnovu Bilićevog opisa policija je sastavila fotorobot vozača, koji je objavljen u ponedjeljak.

Međutim, vozač i dalje nije identificiran. Frane Bilić policiji je također ispričao kako je uz cestu, samo desetak metara od Antonije, stopirala još jedna osoba. Opisao ga je kao mršavog muškarca u dobi od otprilike 50 godina. Bilić je uvjeren da je drugi autostoper puno bolje vidio vozača šlepera koji je povezao Antoniju, zbog čega ga policija moli da se javi i podijeli s njima svoja saznanja.

index.hr

Tagovi:
Autor 15.6.2011. u 02:08