O`boy, o`boy, za narod svoj!

Petar Fehir
Autor/ica 20.3.2017. u 14:01

Izdvajamo

  • I dalje ćemo peglati dvije košulje: jednu antifašističku, za van i drugu neoustašku, za po kući. Uniformiraćemo djecu od prvog razreda, da bi se kasnije navikli i zavoljeli domaće nato uniforme i ličili na ”precjednicu”.

    I čekati da im za užinu u školi počnu servirati novi slatki napitak.

    Onaj iz naslova.

Povezani članci

O`boy, o`boy, za narod svoj!

Foto: FB

Ne morate imati IQ veći od prosječnog saborskog zastupnika, da zaključite kako je Hrvatska postala veliki peron s kojeg, danonoćno, odlaze putnici zabrinutih lica.

“Demografska obnova je, kaže “balerina”, na konferenciji ”Hrvatska kakvu trebamo”, zadaća svih zadaća…  kada shvatimo da ulaganje u djecu i mlade nije trošak, nego investicija, neće biti straha za hrvatsku budućnost“.

I dodaje kako “Hrvatska stari, umire i odumire”. I to se, eto, događa upravo u vrijeme kada je ona Predsjednica. (Ovo zadnje ne kaže ona).

Lijepoočešljani vidi Hrvatsku kao “zemlju koja je utemeljena na našim tradicionalnim vrijednostima, zemlju ponosnih i samopouzdanih ljudi, Hrvatsku koja je obrazovana i moderna, koja radi i sve više je zaposlena i poduzetna, koja je izvrsna i konkurentna, sigurna i predvidljiva, solidarna i brižna, pomirena i tolerantna”. Ne zvuči li vam to kao eho, recimo, devetog kongresa SKH. Ili pjesmice iz četvrtog razreda osnovne škole koju je uglađeni pohađao.

Što je on poduzeo, ili zašto nije poduzeo da slika u njegovoj mašti odgovara stvarnosti, ne kaže. Dakle, šuplje priče. Kao i do sada.

A slika je poražavajuća. Na listi sastavljenoj na temelju globalnog istraživanja u 157 zemalja, na kojoj su ispitanici stupanj sreće ocijenjivali od 0 – 10, Hrvatska je zauzela 77 mjesto. Iza Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Kod nas je izgleda, da izvinete, ”sreća lepa samo dok se čeka”.

Ima na konferenciji pametnih tonova. Dobrih zapažanja i vrijednih prijedloga. Ali, koga to zanima.

Već sutra ćemo se, kad konferencija prođe, vratiti u toplinu naše štalice, naviknuti na naš udomaćeni smrad.

U priču o plagijatorima, dnevnicama, srpskoj vojsci koja je prva ušla u oslobođeni Zagreb, jasenovačkoj ploči.

Crkva će nam i dalje brinuti o pedagogiji u osnovnim školama, prodavati dogmu i kvazinaučni pogled na svijet.

Agenti domoljubnih udruga, s doktoratima iz obrane i zaštite, će po kućama i školama predavati i stariju i noviju povijest.

I dalje ćemo peglati dvije košulje: jednu antifašističku, za van i drugu neoustašku, za po kući.

Uniformiraćemo djecu od prvog razreda, da bi se kasnije navikli i zavoljeli domaće nato uniforme i ličili na ”precjednicu”.

I čekati da im za užinu u školi počnu servirati novi slatki napitak.

Onaj iz naslova.

Tagovi:
Petar Fehir
Autor/ica 20.3.2017. u 14:01