OD OCA JOVE I MAJKE BOJE

Ivo Anić
Autor 2.7.2018. u 22:19

Izdvajamo

  • No sjetite se zapravo tko su i što su manjine. Sjetite se da upravo njima danas kličete kao herojima dok ste pijani i dok se ne otrijeznite. Kada se otrijeznite shvatit ćete da se upravo tim vašim junacima krše osbnovna ljudska prava i da su građani drugog reda u vašoj Hrvatskoj! Ne vjerujete mi? Upravo ste suzu pustili zbog jednog takvoh heroja. Od oca Jove i majke Boje.

Povezani članci

OD OCA JOVE I MAJKE BOJE

U percepciji Hrvata možeš biti notorni lopov, možeš opljačkati svoju zemlju i svoje sugrađane, možeš ih doslovno ostaviti bez ičeg pa i djece koja će im otići, ali ti si rado viđen na stadionu u Donietsku. Pače, sa tobom se svi žele i slikati. Ali ako si izdajnik, ako nisi „kockast“ tada si gori čak i od manjina.

Problem s alkoholom imaju mnogi ljudi. Alkohol je u mnogim društvima, zajednicama i zemljama svrstan uz prehrambene proizvode i industrije, posebno one koje drže pivovare agresivno promoviraju alkohol kao nešto prihvatljivo suptilno sugerirajući da se konzumira odgovorno. Hrvatska kao država na niskom je mjestu ljestvice u Europi po broju konzumenata alkoholnih pića, naši vinari i pivovare tradicionalno su najbolji, alkohol je sveprisutan kako u domaćinstvima tako i u širokoj uporebi. Hrvatska je zemlja za odmor, za opuštanje, a u ljetnim mjesecima sugerira se i kao zemlja u visokom stupnju tolerancije na alkoholna pića. Alkohol je da skratimo, društveno prihvatljiv u Hrvata.

Alkohol je ako niste znali opasan u tolikoj mjeri u kolikoj je opasan i heroin. Naravno, nikada vam alkoholičari to priznati neće, kao ni televizijske kuće koje vas doslovno zalijevaju pivom, kao ni vinari koji pred vama kušaju vino, degustiraju ili dekantiraju isto, koktel majstori koji vam nude idealno ljetno osvježenje uz mojito, caipirinhu ili aperol spritz. Alkohol je opasan i podmukao opijat jer je društveno prihvatljiv, jer ga tradicionalno koristimo od stoljeća sedmog, jer ga naši očevi, djedovi konzumiraju, prave, peku ili jednostavno piju do iznemoglosti. Statistike govore da sve više mladih konzumira alkohol, a subotom djelatnici hitne pomoći ne stižu sve te mlade ljude otpremiti do bolnice, pa nije rijetkost da uz frekventna mjesta naših gradova i njihove omiljene klubove, kafiće, možemo vidjeti mlade ljude kako doslovno leže po cesti u sitne sate. Alkohol kada zahvati sve društvene slojeve postaje bolest, bolest koju se teško i dugotrajno liječi, no alkohol je i idealno sredstvo ako želite pokrasti nekog, obmanuti ga, napraviti ga budalom i izvanredno se okoristiti na njegov račun.

To zna bilo koji iskusni konobar.

Kada jedna nacija zapadne kolektivno u trans koji je sličan onom alkoholnom, tada je ljudima koji su pod djelovanjem opijata lako manipulirati. Hrvatska se već neko vrijeme, bolje rečeno mjesec dana, od kada su naši dobili Argentinu nalazi u stanju opijenosti, stanju alkoholne euforije. Najpoznatijem alkoholičaru u Hrvata hvala, tajnom agentu Sovi vjerujem da ta opijenost nije promakla. Kao ni njegovim kolegama koji vode Hrvatsku. Opijenost nogometom iskoristili su tako mudrijaši da na brzinu sprovedu u djelo i najluđe zamisli. Dok Hrvati kolektivno luduju, naši odličnici su istim tim Hrvatima oteli životne ušteđevine famoznom reformom mirovinskog sustava. Ako ne vjerujete poslušajte što Premijer kaže za navedenu reformu. Mi to moramo uraditi, njegove su jučerašnje riječi. No na tom se nije stalo. Hrvate opijene nogometom lako je prevesti žedne preko Žuje, pa su im usput „uvalili“ i još desetak tisuća novih, svježih, ratnih invalida. Sva je prilika da će alkoholiziranim Hrvatima, ako dobijemo Ruse dakako, „uvaliti“ i desetke tisuća najnovijih, najsvježijih iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Da se koristi opijenost hrvata sve u šesnaest govori nam i podatak da se u oporbi, koja bi to kao trebala pratiti, svi bave isključivo sami sobom i ratuju sami protiv sebe. Pitajte slobodno bilo koga u SDP-u čime se bavi ako i on nije naravno ogrnut kockicama i pijan kao majka, kazat će vam ili kako ruši Beru, ili kako ga nastoji ostaviti u sedlu. Idealna situacija za „konobare“ koji rade svoj račun bez ikakvog nadzora i zbrajaju koliko će i od koga naplatiti. Ministar obrane nam je u Izraelu i provlači karticu kao ostavljena žena koja nastoji napakostiti bivšem mužu, a pronašla mu „American“ u džepu od sakoa. Dva aviona? Ma daj tri. Što da se patimo kad kartica prolazi. Dok prolazi naravno.

No ono najgore što se događa, a dogodit će se uskoro i to vjerujem ako prođemo Ruse još sutradan skandalozan je referendum koji se planira i za kojih je preko 400 000 Hrvata skupilo svoje potpise. Matičnim brojem, OIB-om, ulicom i mjestom stanovanja. Dok Hrvati još budu slavili ulazak svoje reprezentacije u polufinale, manjinama u Hrvatskoj uskratit će se prava zagarantirana Ustavom.

Kada se svi kolektivno otrijeznimo, a to svaki prvi alkoholičar zna i tog trenutk se najviše boji pa bjesomučno pije, tada ćemo svi zajedno shvatiti da su nam ukrali životne ušteđevine, da ćemo raditi do svoje smrti za njih i za najnovijih deset tisuća novih na svojoj grbači, i da će nam naravno, naše drage manjine ostati bez zagarantiranih prava što ionako nije nikoga puno briga. Jer što su zapravo manjine?

To su u percepciji Hrvata najgore pijavice. Gore od bilo koje „naše“ pijavice. Od manjina najgori su jedino domaći izdajnici. U percepciji Hrvata možeš biti notorni lopov, možeš opljačkati svoju zemlju i svoje sugrađane, možeš ih doslovno ostaviti bez ičeg pa i djece koja će im otići, ali ti si rado viđen na stadionu u Donietsku. Pače, sa tobom se svi žele i slikati. Ali ako si izdajnik, ako nisi „kockast“ tada si gori čak i od manjina.

No sjetite se zapravo tko su i što su manjine. Sjetite se da upravo njima danas kličete kao herojima dok ste pijani i dok se ne otrijeznite. Kada se otrijeznite shvatit ćete da se upravo tim vašim junacima krše osbnovna ljudska prava i da su građani drugog reda u vašoj Hrvatskoj!

Ne vjerujete mi?

Upravo ste suzu pustili zbog jednog takvoh heroja.

Od oca Jove i majke Boje.

Lupiga

Ivo Anić
Autor 2.7.2018. u 22:19