Opozicijo – obećali ste, ispunite!

tačno.net
Autor 1.9.2015. u 09:57

Opozicijo – obećali ste, ispunite!

Nakon što je TRV BN objavila članak pod naslovom “SNSD je u funkciji mafije i kriminala” jedan od komentara koji je dobio najviše “lajkova” bio je ovaj “Opozicija u RS nema više šta da dokazuje i pokazuje. Autentičnost ste dokazali, sada napustite NSRS i izvedite ojađen narod na mirne proteste. Pa Čaviću sjećaš li se kada si bio predsjednik (SDS), a prof. Ivanić premijer i kada vam je Drekavac doveo masu ispred stare zgrade vlade i NSRS i od vas zahtjevao ostavku i ti je dao! Zahtjevajte vi to sada od njega, imate narod, imate omladinu! Nemojte nas razočarati.”

Piše: Mirjana Tešanović – Impuls

Svi se sjećamo kada je Dragan Čavić bio Predsjednik RS i kada je skupštinsku većinu a time i formiranje nove Valde zaista prepustio SNSD-u i Miloradu Dodiku. U tome nije bilo ništa neobično. Dešava se u politici da padaju vlade, da se i prije izbora formira nova skupštinska većina, pa je Čavić, kao tadašnji Predsjednik RS, postupio u skladu sa svojim ovlaštenjima, legalno, legitimno i shodno očitoj promjeni u odnosima u NS RS.

Ono što se dešava od posljednjih Opštih izbora, nazvano još i “Afera papci”, nije ni legalno, ni legitimno već neosporno postojanje očite sumnje da je počinjeno krivično djelo, i to ne jedno, i sa više aktera.

Potpuno ignorisanje od strane nadležnih institucija, MUP-a i Tužilaštva, samog bića mogućeg krivičnog djela ili djela u sticaju, već fokusiranje na “one koji su tobože montirali” sporni snimak sada je palo u vodu

Opozicija je morala dokazivati autentičnost audio snimka i urađeno je to prema zakonima Kraljevine Holandije, a uz posredovanje sertifikovane agencije koja ima pristup Državnom forenzičkom institutu, na kome je vještačenje i izvršeno. Tako je na vidjelo izašla nepobitna istina o kriminalnim radnjama SNSD-a, njegove “skupštinske većine” i “Vlade”.

Očekivati da će nadležne institucije sada nešto učiniti, da će postupiti u skladu sa zakonom, privesti osumnjičene, pokrenuti postupak i sl. zaista je naivno, jer da smo mi normalna država… a kako nismo, ne vrijedi na to trošiti riječi.

Sa druge strane, nema boljeg povoda da konačno pokažemo da možemo biti normalna država jer zakone, i to dosta dobre, imamo. Potrebna je samo, u ovom slučaju, politička volja opozicije da pokrene postupak u skladu sa zakonom.

Šta je tačno u igri? Dokaz da je snimak autentičan znači da je Vlada RS izabrana nezakonito te je nelegitimna, nelegalna a sve odluke i akti koje je donijela su pravno ništavi. Postavlja se pitanje i legitimnosti NS RS, ne u smislu potvrde mandata prema Izbornom zakonu, već u smislu Krivičnog zakona po kome i nečinjenje predstavlja u određenim slučajevima krivično djelo.

Čekali ste dokaz, sada ga imate. Govorili ste da ćete bojkotovati rad NS RS i pozvati građane na proteste. Šta sada čekate?

Gospodo Dragane Čaviću i Mladene Ivaniću, ako ovakav kriminal ne bude procesuiran, više niko i ništa u ovom entitetu neće biti sigurno, više niko vam neće vjerovati i više nećete biti opozicija, pa makar i mlitava.

Gospodo Dragane Čaviću i Mladene Ivaniću, pred vama je najteži zadatak u vašim političkim karijerama. Ili ćete krenuti odlučno u obračun sa mafijom ili ćete postati saučesnici u posljedicama koje će usljediti ukoliko ovaj neviđen kriminal padne u zaborav.

tačno.net
Autor 1.9.2015. u 09:57