Oproštajka Šeksa i Kosor, pripremite maramice!

Autor 15.6.2012. u 16:27

Oproštajka Šeksa i Kosor, pripremite maramice!

Saborski veteran Vladimir Šeks bio je primoran dati neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora jer nema podršku novog vodstva stranke. Pogledajte kako se oprostio od fotelje i što je poručio onima koji su ga na dužnost u Saboru izabrali prije nepunih godinu dana.


Većinom glasova Vladimir Šeks i Jadranka Kosor smijenjeni su sa potpredsjedničkih mjesta u Saboru. Oboje su održali oproštajne govore što nije oduševilo predsjednika stranke Tomislava Karamarka. Smatra da to nije dobro za stranku jer je sve već rečeno na sjednici Kuba zastupnika. 

“U više od 20 godina sudjelovao sam u svim bitnim odlukama. Odlučio sam se na neopozivu ostavku u trenutku kad sam izgubio povjerenje tijela stranke. To sam prihvatio jer u demokraciji treba prihvatiti i one odluke koje donosi većina makar vam se te odluke čine i neprikladnima, pogrešnima, štetnima i duboko nepravednima. I takve odluke treba stoički prihvatiti”, rekao je Vladimir Šeks

“Zahvaljujem svima iz HDZ-a koji su mi dali povjerenje prošle godine kada su me ovdje izabrali te istim tima jer su mi sada uskratili to povjerenje”, rekao je Nasljednicima na dužnosti potpredsjednika Sabora poželio uspjeh te poručio kako će i dalje služiti stranci, hrvatskom narodu i državi. 

 

Od fotelje se oprostila i Jadranka Kosor. Ovaj put nije bilo suza. Do u detalje je prepričala svoju karijeru, naravno u superlativima. Čak je izjavila da je kao oporbena zastupnica jednom prilikom bila proglašena najboljom zastupnicom. 

 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako su istupi bivših potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa i Jadranke Kosor na današnjoj plenarnoj sjednici Sabora u koliziji s njihovim izjavama o vjernim vojnicima stranke. 

“Oni su u koliziji sa svojim izjavama o vjernim vojnicima stranke i dobrim željama za stranku”, rekao je Karamarko novinarima upitan da li mu je bilo ugodno slušati javnu kritku njega i HDZ-a koju su im uputili danas smijenjeni Jadranka Kosor i Vladimir Šeks, čija je neopoziva ostavka prihvaćena. To što su oni rekli, napomenuo je Karamarko, bilo je već rečeno na Klubu HDZ-a. “Ja sam mislio da je to bila unutarstranačka stvar i unutarstranački problem o kojemu smo već razgovarali na Klubu zastupnika i mislio sam da to ne bi bilo dobro ponoviti na plenarnoj sjednici”, ustvrdio je dodavši, međutim, kako su si oni dopustili da ponove svoje monologe, što je, priznao je Karamarko i legitimno. 

Karamarko je također odbacio mogućnost da Kosor i Šeks budu sankcionirani zbog danas izrečenog rekavši samo kako se nada da su njihove rečenice o tome da su vojnici stranke i da će raditi sve za dobrobit stranke i naroda, autentične. 

Danas.net.hr/hina

Tagovi:
Autor 15.6.2012. u 16:27