OSLOBODILA SE GENERALNA SKUPŠTINA UN

tačno.net
Autor 22.9.2013. u 12:12

OSLOBODILA SE GENERALNA SKUPŠTINA UN

Došao i prošao onaj mali, nema ga više. Interesantan je ovaj dunjaluk, da ti mogućnost a ti ga loše iskoristio. Po čemu ćeš biti zapamćen? Nadam se da ti je žao i krivo, što ćeš biti zapamćen samo po onome što  ne čini čast ni tebi, ni tvom porijeklu, ni tvojoj zemlji. Ima samo da kažu, došao i prošao onaj mali, nema ga više.

Piše: Albinot MALOKU

Isto kao što je počeo i završio je, s incidentima, provokacijama i trulim nacionalizmima. Htio je postavljati jedan spomenik u platou ispred sjedišta UN u Njujorku, o onom naučniku za kojeg Hrvati kažu da je njihov, a Srbi njihov. Po mom znanju on pripada svijetu. Od njega je vidio hajra cijeli svijet, a on od Srba i Hrvata nikakvog hajra vidio nije. Riječ je o onom električaru koji je osvijetlio svijet, Nikola Tesla. No, nije se složila Komisija za kulturu pri Komitetu UN-a, jer  u SAD-u postoji jedna uspješna kompanija pod imenom „Tesla“ pa bi to bilo veliki marketing za njih. Ironično. To ti je svijet biznisa!

Onaj mali koji je došao i prošao, istina za volju, putovao je svijetom. Avionom iz Beograda posjetio nekoliko zemalja svijeta da bi lobirao protiv priznavanja bivše jugoslovenske jedinice koja je proglasila neovisnost 17. februara 2008. godine i postala neovisna Republika. Čak u junu 2012. godine javnost je dobila vijest, da je on imenovan za Predsjednika Generalne Skupštine Ujedinjenih Naroda i da je najviše glasova dobio od tih zemalja koje je posjetio. Svaka ti čast Vuče lobirao si u ime državnog interesa za svoj lični interes. Kažu iz Njujorka da je povodom završetka jednogodišnjeg mandata, Predsjednik Generalne Skupštine Ujedinjenih Naroda, Vuk Jeremić kazao da je bio „istinski počastvovan“ što je imao priliku da „služi svetu u ime svog naroda“. Eh narode, narode kako te iskorištavaju.

Uglavnom, onaj mali koji je došao i prošao, odmah je kazao da će se po okončanju angažmana u svjetskoj organizaciji vratiti u Skupštinu Srbije kao samostalni narodni poslanik. Izbacili su ga iz stranke. Ovaj loši Ɖilas nije ga podnio, ali njegov profesor, znate onaj koji se rukovao sa onim Zmijem, Thaçijem u Hrvatskoj, imao je simpatiju prema njemu.

Pričati o bivšem Predsjedniku Generalne Skupštine UN-a, a ne kazati koju o onoj debati u Njujorku o međunarodnim tribunalima nemoguća je misija. Tada sam nazvao tu debatu Jeremićev cirk, a on se naljutio pa mi se javlja na twitter-u, kazavši mi da će i moja država (po njemu: Albanija) participirat u debati. Podsjetio sam ga odmah na twitter-u da je moja država trenutno Kosovo. Tu debatu pamtimo po tome da nije dao riječ žrtvama već genocidašima. Marš na Drini je najbolja slika trulog nacionalizma Vuka Jeremića. Jednom riječju, oslobodili se Generalna Skupština UN-a i Ban Ki-Mun od Vuka Jeremića kao i svi ostali.

tačno.net
Autor 22.9.2013. u 12:12