„Ovo je nokaut!„

Azra Šehović
Autor 12.4.2013. u 11:01

„Ovo je nokaut!„

Koja fraza, političkih manipulatora i EU, danas poslije osamnaest godina knockout-a nazvanog Dejtonski mirovni sporazum kojim su minderašku politiku, maskembalskim kostimom, obukli u salonsku i onako demokratski dodijelili vlast Bošnjacima, Hrvatima i Srbima!

Osamnaest godina je BiH u stanju vrtoglavice od srpskog vazduha, srpskog radija, srpske vode, srpskog grada, srpske republike, srpskog Broda, srpske semberije, srpskog ovog ili onog, čini mi se da naš leksički fond ni ne poznaje imenicu uz koju ne ide prisvojni pridjev srpski! Zamalo pa ćemo taj prisvojni pridjev koristiti i uz ličnu ili ti osobnu zamjenicu prvog lica jednine „srpski ja“! Ako meni ne vjerujete, pitajte lingvističke istoričare koji će vam sasvim sigurno pokazati desetine certifikata sa učešća na mitološko- medijsko-koruptivnim seminarima!

Isto toliko godina je BiH u stanju djelomičnog ili potpunog gubitka orijentacije od hrvatske majoriziranosti.Ne zna se više koliko su majorizirani građani bez svoje tv, bez svog radija, bez svog jezika, bez , bez, bez… „stolnog grada“, a nikako da financijske uzde ispuste iz svojih ruku. Samo u BiH su najveće sume novaca na računima tih majoriziranih koji tom istom majorizacijom oplođavaju svoje bankovne račune! I Vatikan im zavidi na unovčavanju Svete Gospe, a Bobovac još miriše po ruševinama kule Katarine Kosače, posljednje bosanske kraljice!

Eh, stanje u kojem se nalaze bošnjački korpusari se komotno može definirati kao gubitak svijesti! Kod njih se ne zna ništa! Jesu l’ Bogumili il su Patarene, jesu l’ poturice il su balije, jesu l’ Bošnjaci il su muslimani?! Oni su bez svijesti! U neznanju, a sveznanju i reagiraju po zadatku! Pošalju u inostranstvo atašea za kulturu koji je kulturno gluhonijem, izaberu za prvog u Bošnjaka čovjeka koji u dijalogu na maternjem jeziku najduže upotrebljava „stilsku figuru“ aaaaaaaaaaaaaa (zastajkivanje), kako govori na stranim jezicima ne znam, jer ga dosad nikad nisam čula, njegova titula je Sin begovski i to je sasvim dovoljno za biti Prvi, a Bogami i posljednji!

A ovi iz kategorije ostali, njihovo stanje je nepromjenjivo! Oni i bi, i ne bi! Oni pristaju na opciju „ostali“, ko hepok kockice se pale na sve gore navedene, al kako se upale, tako se brzo i ugase! Oni znaju koliko je ko pokrao, koliko u upravnim odborima sjedi imena srpskih, bošnjačkih, hrvatskih, oni znaju al šute! Pametniji popušta! Aplauz za presudu u Strazburu njihov je najglasniji, ali se nisu podigli da i sami tuže ovo nakaradno državno uređenje koje je i njima oduzelo pravo na jednakost u rođenoj državi! Oni biraju socijaldemokratsku, liberalnu, građansku, i sve neobojene opcije, a tapkaju u mraku i u mjestu!

Pročitah tekst fra Ive Markovića i učini mi se sasvim realan u ovakvom društvu, počinje ovako:

Vjernica visoke izobrazbe, s uspješnom karijerom, traži izlaz iz krajnje tjeskobna i nepodnošljiva stanja. Opterećena je raznim zlodusima, ne može spavati, zdravstveno i duševno stanje se pogoršavaju, liječnici ni liječenje ne pomažu. Počeci tih opterećenja su u firmi u kojoj je bilo puno zlobe, zavisti, raznih negativnosti, pa i čaranja, nabacaka. Jedan radni kolega zaprijetio je da se nikada dok je živa neće osloboditi prokletstva koje joj je on montirao. Ona je uvjerena da se radi o moćnu nabacku pa traži moćna iscjelitelja. Sve je isprobala, hodočastila je, zavjetovala se, išla je i hodži koji izdaje učinkovite zapise, ali joj ništa nije pomoglo.“ ,

eto gdje smo stigli u ovih osamnaest godina nokauta.

Gospodo iz EU, prestanite nas više mrcvariti, izreketirali ste nas MMF ovim kreditima, uzeli ste sve što se moglo uzeti iz ove zemlje, odbrojte do deset i konstatujte stanje moždanog udara BiH, a onda nas il sahranite, il rehabilitirajte pa da krenemo ispočetka! Samo požurite, jer kako stvari stoje, ni vama se ne piše ništa lijepoga čim ste zatražili kredit od Turske koja nikada nije postala vaša članica!

Azra Šehović
Autor 12.4.2013. u 11:01