Palma i balvani

Autor 13.11.2011. u 10:46

Palma i balvani

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je večeras u Kruševcu da će ta stranka podržati vladinu deklaraciju o Kosovu i Metohiji.

“Čuo sam da Srbi na Kosovu i Metohiji neće prihvatiti deklaraciju koju će usvojiti Skupština Srbije sledeće nedelje. Zamolio bih Srbe na Kosovu i Metohiji da slušaju parlament.. da slušaju ljude koji vode ovu državu kada je u pitanju Kosovo”, kazao je Marković.

Marković je rekao da je zatražio da Nemačka i druge države “prihvate da Srbija dobije u decembru status kandidata i da početkom 2012. započnu pregovori”.

  “Ne može da se zaobiđe Srbija koja je i vredna i radna i poštena i sve vreme je radila samo ono što bi radili i građani Evrope kada bi neko napao njih i njihovu porodicu”, kazao je Marković. (Blic, 13.11.2011. – Marković: JS će podržati deklaraciju)

Tako je govorio čovek koji je osuđen zbog diskriminacije LGBT populacije i kome je naloženo da to više ’ne sme’ da čini. Čovek-Palma, nekada političko krilo Arkanovog JS a danas ’čovek iz naroda’, gradonačelnik Jagodine, dao ostavku na poslaničko mesto jer ’ne želi’ biti u sukobu interesa, biznismen, vlasnik ZOO vrta, deli državne pare svakoj Jagodinki i svakom Jagodincu u nevolji ali i svakom građaninu kome zafali…  Ako je Palma shvatio da Srbija više ne može i ne treba da se nosi sa ’balvanima’, onda je to verovatno već gotova stvar, što će reći da je srpska-pregovaračka-strana napravila kompromis i napustila ’platformu’: balvan je Srbija! E sada ide već viđen scenario u kome paralelni Srbi ’cepaju košulje i čupaju kose’, to jeste kukaju kako su ih srpske vlasti izdale – čak su i legendarnog pregovarača Borka Stefanovića proglasili veleizdajnikom, a toliko je učinio za njih… Ako Deklaracija o Kosovu, koju još niko nije video ali su neki od izabranih srećnika imali ’uvid’ u tekst iste, prođe u Skupštini onda će to, valjda, i biti kraj poslednje – ali ne i zadnje –  balvanizacije Srbije. Šta reći na kraju nego uskliknuti s ljubavlju: Srbija do EU!

Tagovi:
Autor 13.11.2011. u 10:46