Pera Luković: Srbija slavi bostonski masakr

tačno.net
Autor 16.4.2013. u 11:32

Foto: AP

Nekad, pre tridesetak godina, u jednoj zemlji koja se zvala SFRJ, ni pomisliti se nije moglo da bi se neko radovao zbog tuđe tragedije.

 

Ovdašnja, politikom indukovana mržnja prema Americi kojoj srbijanski fašisti tepaju „Imperija zla“, nije ništa novo; svaka tragedija preko okeana, svejedno da li je samoubilački napad na Kule u Njujorku 11. septembra 2001, ili uragan „Katrina“ ili zemljotres u San Francisku ili masakr tinejdžera u Denveru ili, u najnovijem slučaju, bombaški napad na građane Bostona tokom tradicionalnog maratona – među pomahnitalom populacijom ove zle države doživljava se kao Pročišćenje, Ekstaza, Orgazam i, naravno, Vrhunska Sreća.

Krvavi prizori mrtvih i unakaženih ne izazivaju nikakvu empatiju, naprotiv; čak ni elementarno poluljudsko suosećanje nad tragedijom i nevinim žrtvama ne prolazi makar kao forma; ne, likovanje nad mrtvim Amerikancima među mnogim se Srbima smatra pravednom osvetom („A šta su oni nama radili?“) ili Božjom kaznom ili početkom propasti najveće svetske sile, nakon čega će The Serbs povratiti Kosovo i krenuti u juriš na cijelu Europu.

Ne treba mnogo medicinskog obrazovanja da se prepozna da je količina pomahnitalog i poluludog sveta na ovim prostorima u naglom porastu; komentari ovih pacijenata po internet-sajtovima i društvenim mrežama ne samo da ukazuju da je kolektivna bolest uzela maha, već i činjenicu da su Srbi majstori za teorije zavere, uvek spremni da nađu pravi, filigranski odgovor na svako terorističko pitanje.

Ko je postavio bombe u Bostonu? Pa, naravno, američka država! A zašto? Zato da bi mogli da krenu u odmazdu i novi rat i tako pokrenu vojnu industriju, a uzgred da otmu tuđa naftonosna polja i da, konačno, zavladaju svetom u kojem postoji samo jedan hrabri neprijatelj koji im se suprostavlja vekovima – The Serbs! Žale li Amerikanci svoje civilne žrtve? Naravno da ne žale: oni su kolaterarna šteta za ostvarenje mnogo većih ciljeva.

Mržnja prema Americi ima svoj politički odraz u Ljubavi prema Rusiji; govori o tome činjenica da su ti isti Srbi, operisani od saučešća glede američkih žrtava, unisono i sa suzama oplakivali ruske žrtve teorističkih napada u Moskvi. Dakle, ni u smrti, žrtve nisu jednake: toliko o ovdašnjem shvatanju morala.

Nekad, pre tridesetak godina, u jednoj zemlji koja se zvala SFRJ, ni pomisliti se nije moglo da bi se neko radovao zbog tuđe tragedije; ta je navodna tamnica svih naroda i narodnosti posedovala ljudsko dostojanstvo koje nije imalo samo državna obeležja – govore o tome zaboravljene slike građana Beograda, Zagreba i Sarajeva koji su na svaku tuđu nesreću, u tišini, strpljivo, stajali u redovima da se upišu u knjigu žalosti.

Danas, nema knjige žalosti u koju bi se Srbin upisao. Uživanje u zločinima, masakrima, raznesenim udovima, likvidaciji zarobljenika, premeštanju masovnih grobnica – deo je ovdašnje ratne prošlosti koja je obeležila četnolike generacije. Sve je dozvoljeno da se stvori Velika Srbija, ogrezla u genocidu, mračna i depresivna. Takvi su i oni koji danas pišu komentare, presrećni što Amerika ima sto invalida više i tri nove sahrane; takvi su oni koji sanjaju novi rat, pa da opet krenu nožem i bajonetom na komšije druge vere; takvi su oni kojima je mržnja pomračila um, ako je uma ikad bilo; takva je danas Srbija, sebična i otupela, rastrojena i izgubljena, zemlja koja slavi tuđu smrt i uživa nad tuđom tragedijom.

Uostalom, pročitajte.

 

SAMO ROKAJ PO MESU: VASKOLIKO SRBOIDNO SLAVLJE ZBOG NAPADA U BOSTONU

# E, sad da vidimo kakve ce diktatorske mere uslediti posle ovog dogadjaja! Kakvu su diktaturu zaveli posle 11.-og septembra smo videli! Takodje je interesantno ko ce za ovo biti okrivljen, i ko ce za ovo biti bombardovan! Da li ce neka nova zemlja biti porobljena, kao onda Irak i Avganistan!? Da li ce to ovaj put biti Iran, ili mozda Severna Koreja?

# Providno kao i svaki američki šou. Verovatno će za ovaj “napad” optužiti Severnu Koreju.

# tek toliko da se zna… 9 sati pre nego sto se dogodila eksplozija “NEKO’ je na facebook postavio stranicu o Bostonskoj eksploziji, stranica je ubrzo povucena, pred start trke primeceno je neuobicajeno prisustvo Armije na ulicama??? Samo monkeys veruju u Al Kaida, septembar 2001 bio je bolje izreziran…

# Samo rokaj po mesu !

# Neko zlo se sprema, opet su udarili po svom narodu da bi opravdali neki rat… dal u koreji ili negde drugo da bi skrenuli paznju sa koreje

# Kao po obicaju CIA i MOSSAD organizuju ovakve stvari pa nabede na druge ne bi li ih bombardovali,oteli naftu i uveli centralnu banku!Sad ce da nabede na Iran ili domace(belce) teroriste ne bi li im oduzeli oruzje i slobodu govora,poslednje delove slobode u diktaturi amerike!Posle 9.11. samo budala misli da su ovakve stvari delo nekih bradatih iz pecine!Cionizam ubija!Novi Svetski Poredak je odavno na snazi!

# Опет неки амерички “Inside Job”,нова намештаљка слична оној 11.септембра са куламама који су миниране,или оне фарсе о “терористичком нападу” на Пентагон и гле чуда ниједна камера то није снимила. Већ видим како иде прича:терористи из Ирана или С.Кореје…

# Као у вестернима.Животи људи нису важни. Чекамо кога ће да окриви за злочин администрација.Они већ знају ко су “индијанци”.

# Da li bih bio licimer kad bi rekao da ove koji su to uradili treba podržati i naoružati.

# Evo sve ide direktno na TV. Posle toga ce da krenu klasicne “patriotske” bljuvotine marginalaca sa ulice, koji ne znaju nista vise do dva/tri kvarta Bostona, a posle toga ce Bama da roni suze na drzavnoj TV i, naravo, naci ce nacina da identifikuju “krivca”.

# Ocigledno je da je sve namesteno, a poginuli su zaista kolaterala.

# Mislim da su Markale u pitanju i da je granata stigla sa srpskih polozaja.

# Klasika samoprovređivanje kao što je bilo 11. septembra prilikom rušenja nebodera u New Yorku. Državni terorizm izveden po nalogu katoličkih jezuita radi sluđivanje masa. Amerika je žrtva vladara sveta!

* Komentari poludelih Srba preuzeti sa Nove Srpske Fašističke Misli i Večernjih novosti

e-Novine

tačno.net
Autor 16.4.2013. u 11:32