Plan ciklon B

Radomir Lazić
Autor 18.5.2018. u 22:00

Plan ciklon B

Kako ide konstitutivni? Drama!!! Udario Kanton na Kanton. Oni  kojima je ovo druga domovina, jedva se riješili muslimana a ovi, koji su svoju dali u amanet, sad im ih šalju autobusima. Oni koji o prisustvu BH ambasadorice na svečanom otvorenju Američke ambasade u Jerusalemu nisu imali pojma i kojima je zasmetala slika nesretnika iz Sirije pred Gradskom vijećnicom, pri ulasku na Austrijski bal, tvrde da je to neustavno a ne poštuju ni Ustav vlastite stranke pa će se na stranačkoj konvenciji za izbor člana predsjedništva pojaviti i kandidat ”na poziv”.

Ludi Mile i dalje se drži plana A pa njegov prostor izbjeglice zaobilaze u širokom luku, što je sigurno sigurno a uglađena baraba koja ako do podne ne prevari nikoga, poslije podne prevari ludog Mileta, smišlja novi, C plan.

Levati u procesu ujedinjavanja sve to, kao pred rat EU posmatrači, pažljivo prate i izražavaju zabrinutost za životinje od čijeg krzna se prave bunde.

Istočno Sarajevo i Zvanično Sarajevo (u obrnutoj proporciji prema broju stanovnika) još traže ubice dječaka. Ginu djeca, djeca ginu k′o u ratu!

I nekako mi žao tih izbjeglica. Usmjerava ih Turska, usmjerava ih Srbija i Hrvatska, usmjeravaju ih Evropa i Amerika prema Bosni, kao da se radi o nekom konačnom rješenju. Da zajedno s onima ”koji se nisu snašli” i penzionerima kojima jedino nije povećana minimalna penzija, uz zvuke  “Dance Me To The End Of Love”, žive .

Ima li gore kazne?

Sjetih se onih ogromnih redova pred Zvanično Sarajevskom Zetrom kada je konstitutivne, posipajući ih kiselom vodom po glavi, liječio Torabi.

I sve će to glasati, Sunce ti …..

Radomir Lazić
Autor 18.5.2018. u 22:00

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija