Plodovi patriotizma: Mladić izbo nožem devojku zato što je nosila majicu sa oznakom LB populacije

Autor 17.10.2011. u 13:09

Plodovi patriotizma:  Mladić izbo nožem devojku  zato što je nosila majicu sa oznakom LB populacije

Mudra politika donosi zrele plodove. Čitam prekjuče u novinčinama da je neki maloletnik izbo nožem devojku samo zato što je nosila majicu sa oznakom LBGT populacije. Momak je, budući maloletan, pušten iz pritvora, devojka je valjda dobro, a policajni popečitelj je – ovo je zanimljivo – u Bajinoj Bašti izjavio da „to što je zabranio Paradu ponosa ne znači da je otvorio sezonu lova na druge i drugačije“.

Svaka mu je ka Njegoševa. Nego, šta će on u Bajinoj Bašti? Nije mu ovo prvi put! To nije dobar znak. Možda mu partajgenosen organizuju lov na jelene ili međede. Tradicija je to u mom zavičaju. Vole više da ugoste glavešinu nego ljeba da jedu.

Naravno da Dačić nije otvorio sezonu lova na pedere. Uopšte ne sumnjam da je načelno i žestoko protiv svake vrste nasilja. Ama, šta zna dete šta je nasilje? Čulo na televiziji da će, ustukne li se pred sodomitima, padati sumorona kiša, da će nam identitet i porodice biti ugrožene, pa ko veli – daj da i ja doprinesem pravednoj borbi za prava Srba i heteroseksualaca tako što ću zaklati lezbejku. To što Dačić iz mog zavičaja šalje bogougodne poruke uopšte ga ne abolira od moralne odgovornosti za ovaj i svaki sledeći pičvajz uperen protiv seksualnih manjina. Može biti da Dačić, a i mnogi drugi političari, nije svestan odgovornosti jer nisu upućeni u mehanizme funkcionisanja društva, pa ću sada da ih prosvetlim, a oni ubuduće neka vode računa. Što, naravno, neće učiniti.

Riba – kaže poslovica – i smrdi i miriše od glave. Što u prevodu znači da modele društveno poželjnog ponašanja određuju glavešine, to jest: takozvana politička i kulturna elita. Ako ta bajagi elita neprestano emituje poruke nipodaštavanja, mržnje i prezira prema nekoj manjini – čineći to, naravno, da bi se glasačima uvukla u dupe – onda ne treba da nas čudi kada mladunci usijanih glava uzmu stvar pravde u svoje ruke. Počujte sada komentatori-kritičari mojih filipika protiv Čitluk Sahibije i rodonačelnika mu, Ćosića. Ni Sahibija ni Rodonačelnik nisu nasilni tipovi! Fakat! Oni prosto seju mržnju iz plemenitih, istorijskih, patriotskih pobuda, a inače ni mrava ne bi zgazili. Takođe fakat! Ali kada se njihove „ideje“ spuste niz društvenu piramidu, do klinačkih mozgova, e tu, cenjeni publikume, dolazi do belaja. Nervozni dečaci nisu prepredeni, sve bukvalno shvataju, vri im krv, pa bogme često krv i padne u ime odbrane „Srbije, velikih ideja i međunarodnog pravnog poretka“. Pa još kada ih političari i analitičari osokole sa stranica državnih novina, pičvajzima nigde kraja. Što je neizbežno kada na vlasti imate skup neodgovornih i nekompetentnih dilbera koji ne brinu ni za šta drugo osim za vlast.

Tagovi:
Autor 17.10.2011. u 13:09