Počelo je i neće se ovdje zaustaviti

Autor/ica 8.6.2012. u 08:51

Počelo je i neće se ovdje zaustaviti

Više stotina građana Banje Luke okupilo se i večeras, deseti dan zaredom, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog uništavanja zelenih površina u svom gradu, ali i, kako su naveli, da se suprotstave “tiraniji kriminalne oligarhije“.

Za razliku od ranijih skupova, koji su od danas zvanično nazvani “šetnjama“, građanima je večeras podijeljen promotivni materijal u kojem se navode ciljevi okupljanja.

“Druženja i šetnje građana ulicama i trgovima ovog grada, umjetnički i građanski performansi i intervencije u javnom prostoru, igranje društvenih i rekreativnih igara na javnim površinama nikada nisu bile i ne mogu biti protivni Zakonu o javnom okupljanju u slobodnom i demokratskom društvu u kojem svi mi želimo da živimo.“, poručeno je u lecima koji su dijeljeni Banjalučanima.

Nezadovoljni građani, prozvani “Šetačima“ poručuju kako njihova okupljanja nisu i ne mogu biti protivna zakonu jer nemaju profitabilan cilj, organizatora i vodstvo, te nisu nasilna i nikoga ne ugrožavaju.

“Zato građanske šetnje i druženja Banjalučana koja su isprovocirana uništavanjem javnih dobara kriminalnim i zakulisnim radnjama političkih moćnika i njihovih isturenih igrača imaju snažno uporište u Ustavu RS, Ustavu BiH i u konvencijama o ljudskim i građanskim pravima i slobodama“, poručili su nezadovoljni Banjalučani.

U lecima je navedeno da “kada nestane straha, padaju tirani, diktatori, autokrate i lažni autoriteti“.

“Počelo je i neće se ovdje zaustaviti…“ poruka je građana Banje Luke, koja se, između ostalog, mogla naći u podijeljenim lecima.

Nakon već ustaljenog okupljanja kod Starog hrasta, Banjalučani su večeras prošetali do parka Mladen Stojanović, gdje su pružili podršku RVI Đorđu Rogiću, koji na ovom prostoru već treći dan štrajkuje glađu. 

Večerašnje okupljanje, koje su kao i prethodnih dana pratili bubnjevi, pištaljke i parole, okončano je u parku Mladena Stojanovića, gdje su se “Šetači” družili i zabavljali.

Podsjećamo, okupljanja nezadovoljnih Banjalučana počela su tokom prošle sedmice kada je firma “Grand trade“ započela sa izgradnjom stambeno-poslovnog kompleksa na zelenoj površini poznatoj kao Picin park.

 
 


Tagovi:
Autor/ica 8.6.2012. u 08:51