POČETNICI

tačno.net
Autor 2.4.2016. u 10:24

POČETNICI

Moram priznati da se divim boljima od sebe, jebiga u ljudskoj je prirodi to da shvatiš u određenom trenutku svoje limite, da dođeš do nekih svojih granica, daš sve od sebe, a tamo netko tko radi isti posao kudikamo duže i kudikamo profesionalnije ostavi te bez daha. Tebe malog ustašu tako impresionira četnik koji zajebava ceo svet, sprda se sa Haškim tribunalom i diže četnike na noge jer se Hrvati spremaju da napadnu Srbiju. Jebiga to je talent i to se ne može naučiti, to ti nekako daju nebesa i držim da je u svakom poslu poanta da kada dođeš do te spoznaje shvatiš da nije potrebno imati pijadestale kojima težiš već je potrebno izgraditi svoj, svoju stepenicu na kojoj ćeš biti ti, takav kakav jesi.

Piše: Ivo Anić

Upadnemo svi manje – više u te zamke, kako u životu tako i u stvaralaštvu, poželimo biti kao i oni, poželimo biti na tom imaginarnom stupcu svojih uzora, no kako sebe izgrađuješ shvatiš postepeno da moraš da ga jebeš biti svoj, sa njihovim natruhama i zacrtanim vrijednostima, ali svoj, tada spoznaš da se moraš otkačiti od tih težnji i tada polako ali sigurno gradiš svoj put i svoj pijedestal kojem će jednom težiti neki drugi početnici. Problem kod početnika je slijepo uvjerenje da je onaj dokazani, onaj provjereni, onaj kojeg je javnost odavno stavila na pijedestal bolji od tebe i to je točka loma, kada se u toj fazi početnici nađu pred svojim idolom to je u pravilu slično nečem što ste svi iskusili kroz svoje odrastanje. Tko od vas nije prisustvovao bliskom susretu početnika i svog četnika? Tko od vas nije prisustvovao sučeljavanju nasilnika iz višeg razreda i vašeg nasilnika iz svoga? Nasilnik iz vašeg razreda, da skratimo priču iznenada se pretvorio u običnu pičku.

Da vas više ne zajebavam sa uvodom u priču prelazimo na stvar, godina je 2014. i studeni je mjesec, Haški optuženik Vojislav Šešelj, koji je pušten na privremenu slobodu zbog liječenja, javio se u studio emisije Bujica na Osječkoj televiziji. Istina sam taj događaj, posebno tada nikom normalnom ne bi bio od osobite važnosti, kao što uostalom ne bi ni bio, ali jebiga ja pratim i kudikamo luđe stvari od gostovanja četničkog vojvode u ustaškoj emisiji. Mene takve stvari vesele. Šešelj je kazao tada kako podržava Ivu Josipovića u kandidaturi za novi predsjednički mandat i kako su Hrvati općenito pičke.

Tvrdio je tada vojvoda od Vivovitice do Kavlobaga da je bio u kontaktu s njegovim suradnicima koji su ga potaknuli da izda takvo priopćenje kako bi se Josipović “eksponirao kao nacionalist u Hrvatskoj javnosti”. To ste vi Hrvati, pobjedonosno se smijao vojvoda, izdajnici i najveće pičke. “Ivu Josipovića cijenim kao i njegovog oca koji je bio partizan i oficir”, kazao je tada Šešelj. Dodao je kako je pod komandom oca Ive Josipovića streljan veliki broj ustaša, franjevačkih fratara, ali i žena i djece. “Kada takvi ljudi krenu ubijati oni se teško zaustavljaju“, kazao je vojvoda i mirno otpio čašu vode promatrajući lica u studiju.

Vojvoda je, da vas više ne zajebavam ostavio popriličan utisak na goste u studiju koji su, nećete vjerovati, ali imate na Youtubeu, zapljeskali vojvodi ulizivački jer su pogađate naišli početnici na svoj uzor i piedestal, svog četnika kakvi bi oni da mogu, ali ne mogu jer je na vlasti ljevica, vrag je odnio jednom mogli biti.

Upadnemo svi manje – više u te zamke, kako u životu tako i u stvaralaštvu, poželimo biti kao i oni, poželimo biti na tom imaginarnom stupcu svojih uzora, no kako sebe izgrađuješ shvatiš postepeno da moraš da ga jebeš biti svoj, sa njihovim natruhama i zacrtanim vrijednostima, ali svoj, tada spoznaš da se moraš otkačiti od tih težnji i tada polako ali sigurno gradiš svoj put i svoj pijedestal kojem će jednom težiti neki drugi početnici.Tebe malog ustašu tako impresionira četnik koji zajebava ceo svet, sprda se sa Haškim tribunalom i diže četnike na noge jer se Hrvati spremaju da napadnu Srbiju.

Velimir Bujanec kao početnik koji se divi svom uzoru i vojvodi oprezno je pitao svog uvaženog gosta koji se eto udostojio da mu se javi u emisiju misli li da se ipak tim činom ne mogu opravdati ubijanja žena i djece, našto je bojažljivo pogledao kamermana očekujući prijekore i salvu od svog vojvode, no vojvoda je bio miran „kao špricer“ i kazao mladom i novopečenom novinaru početniku Bujancu koji slini od uzbuđenja što mu je četnik takvog kalibra u emisiji citiram : “Pa nemojte mene napadati, nisam ja to radio nego otac Ive Josipovića”.

Na tu konstataciju i voditelj Bujanec i gost Anto Kovačević zapljeskali su velikanu s ekrana i čovjeku kojem se dive, a sam Anto digao se sa stolice i uzviknuo: „ Tako je Vojo!“, „Tako je vojvodo!“

Zasigurno mi ne vjerujete, kao što mi neće povjerovati ni voditelj Bujanec kao ni uvaženi zastupnik Kovačević da se to zbilja događalo i lako je moguće da mi slijedi tužba zbog šta ja znam, duševnih boli u početničkom stadiju, ali jebiga još uvijek tu emisiju i to slinjenje pred pravim četnikom koji se tada marginalnom bivšem zastupniku i ovisniku o kokainu ukazao ničim izazvan u emisiji možete pogledati na Youtubeu vrag ga odnio tko ga izmisli.

Jebem ga tko ga izmisli, zasigurno je rekao uvaženi zastupnik Anto Kovačević milion puta slušajući oni legendarni uradak u ime digniteta uvaženog Sabora u kojem je ustvrdio da je žena za madraca, a ne za mudraca, a oće bit mudrac ni manje ni više nego Vesni Pusić kojom je povrijedio član poslovnika 209. kako je tada ustvrdila Ingrid Antičević- Marinović, a predsjednik Sabora Vladimir Šeks prokomentirao kako je sve to vrlo zanimljivo.

Malo tko bi se uistinu i sjetio naših početnika i njihovih gafova no ponavljam da sam ja zbilja osoba koja nema pametnija posla doli da prati takve gluposti kao što su recimo današnji Opći sabor HSP AS –a, na kojem su za govornicu izašli naši junaci, sada već prekaljeni i iskusni četnici koji odavno više nisu početnici niti im bogu hvala trebaju pravi četnici pred kojima će sliniti i iskazivati im divljenje.

Pred prepunom dvoranom naš se, danas konačno svoj četnik, obratio razdraganoj stranačkoj vojsci i obznanio joj da se moramo ponašati, po njegovom skromnom mišljenju kao Židovi, koji su dobili svoju državu, u političkom, obavještajnom i svakom drugom smislu te da trebamo učiti od njih, te dodao da su Židovi za prst svoga vojnika u stanju sravniti cijeli svijet.

Digavši dvoranu na noge, a posebno svog dojučerašnjeg kolegu početnika Bujanca, Anto je šeretski, kao onomad Vojislav u emisiji kada su s divljenjem slušali svog prekaljenog četnika kako neprikosnoveno vlada situacijom, pošalicom završio svoj govor:

„ Crvena je rulja bijesna, pade Zoki i moja jedina orjunašica Vesna!“, uz gromoglasno aplaudiranje gomile u dvorani koja je, nećete vjerovati, shvatila zajebanciju na onomad seksističku izjavu da je žena jebiga za madraca, a ne za mudraca.

Ne prikrivajući euforiju dok mu je gomila ustajući se sa svojih mjesta ovacijama izražavala divljenje naš se četnik, koji više svakako nije početnik, okuražio i izvalio:

„Jedina im nada osta, da ovaj put skoče s mosta!“, zaokružujući svoj povijesni put od početnika u saborskim duelima, divljenja četničkom vojvodi, do potpuno sigurnog četnika koji će bez ikakva straha od sankcija ovaj put javno pozvati one koji su ga na pravdi boga zajebali da je toliko vremena čamio u bespućima povijesne zbiljnosti, da se bace u Savu s mosta, jer jebiga, došlo je i takvo vrijeme, kada smo konačno svi kao društvo evouilari od početnika do četnika, od udbaša do ustaša, od madraca do mudraca.

Moram priznati da se divim boljima od sebe, jebiga u ljudskoj je prirodi to da shvatiš u određenom trenutku svoje limite, da dođeš do nekih svojih granica, daš sve od sebe, a tamo netko tko radi isti posao kudikamo duže i kudikamo profesionalnije ostavi te bez daha. Tebe malog ustašu tako impresionira četnik koji zajebava ceo svet, sprda se sa Haškim tribunalom i diže četnike na noge jer se Hrvati spremaju da napadnu Srbiju.

Jebiga to je talent i to se ne može naučiti, to ti nekako daju nebesa i držim da je u svakom poslu poanta da kada dođeš do te spoznaje shvatiš da nije potrebno imati pijadestale kojima težiš već je potrebno izgraditi svoj, svoju stepenicu na kojoj ćeš biti ti, takav kakav jesi. Mi smo kao društvo danas došli do tog stadija da ga jebeš. Dajte nam dakle tog vojvodu da mu Anto i Vladimir konačno sigurni u sebe kažu što ga ide!

Dajte nam te četnike, neka dođu, tko ih se normalan boji uz generale Bujanca i Kovačevića?

tačno.net
Autor 2.4.2016. u 10:24