Podrška Split Pride-u: Split je grad za sve vas!

tačno.net
Autor 7.6.2013. u 12:48

„Ovo što sada proživljavamo i što ćemo preživjeti događa se samo jednom u životu. I u tome nismo sami. I zato poručujemo svima da ne smijemo odustati, da ne dopustimo da mržnja postane obiteljska vrijednost. Povijest će pamtiti hrabre borce i borkinje za pravdu, a posramit će one koji se sada protiv pravde bore. Stidjet će ih se njihova djeca, njihovi unuci i svi koji ih poznaju, jer oni koji tuđe obitelji razaraju, nemaju budućnosti..“  (iz Proglasa XII. Povorke ponosa Zagreb Pride 2013 – “Ovo je zemlja za sve nas”)

Drage i dragi splitske lezbe, pederi, biseksualne i trans osobe, LGBT osobe, dragi svi sudionici i sudionice treće Povorke ponosa splitskog Pridea,

povodom sutrašnjeg održavanja treće Povorke ponosa u Splitu izražavamo vam iskrenu solidarnost i podršku dolaskom na Split Pride. Želimo vam najveću i najljepšu Povorku do sada te uspješno zauzimanje  ulica, trgova i parkova vašega grada: vašeg Đardina, vaše Tomislavove, Marmontove i vaše Rive. To su mjesta koja pripadaju svim građanima i građankama vašeg grada, to su mjesta koja pripadaju vama.

Ove godine još jednom stvarate povijest. Sa svima nama sutra će na splitskoj Povorci ponosa koračati i vaš novoizabrani gradonačelnik, Ivo Baldasar. Sutrašnji dan zauvijek ćemo pamtiti kao dan kada je prvi hrvatski gradonačelnik došao na neku hrvatsku Povorku ponosa dolaskom, podržavši tako svoje LGBT sugrađane i sugrađanke. Ponosni smo i sretni što ćemo taj dan biti s vama u Splitu.

Poklanjamo vam i posvećujemo riječi šestog videa kojeg smo snimili u sklopu kampanje „Ovo je zemlja za sve nas“:

Damir Urban: „Ja i moja obitelj podržavamo život bez mržnje!“ 

Bolji i pravedniji Split znači bolja i pravednija Hrvatska.  Nastavimo se zajedno boriti da takva ostane i po Ustavu, kako sutra u Splitu, tako i  iduće subote u Povorci ponosa jedanaestog Zagreb Pridea.

XII. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride

 15. lipnja od 14h, Trg žrtava fašizma.

„Ovo je zemlja za sve nas!“

Tagovi:
tačno.net
Autor 7.6.2013. u 12:48