Pokušaj facebook revolucije u BiH

Predrag Blagovčanin
Autor 7.1.2013. u 10:42

Pokušaj facebook revolucije u BiH

Krajem prošle godine Sloveniju je prodrmao val uliičnih protesta pod geslom „ Gotof je“ , a sudeći prema najavama nedavno osnovane facebook grupe Revolucionarni pokret BIH sličan scenario mogli bi očekivati i u Bosni i Hercegovini.

Akcijom „ Gotovi ste „ po uzoru na proteste u Sloveniji,  zahtjevaju se ostavke i smjene Milorada Dodika , Zlatka Lagumdžije, Sulejmana Tihića i Dragana Čovića sa svih državnih funkcija.

Revolucionarni pokret BIH preko svoje facebook grupe svakodnevno poziva javnost putem sljedeće poruke:

“Narode, 12. januara 2013. godine, tačno u podne imate za obavezu da iziđete na trgove vaših mjesta. Imate za obvezu da ostanete na trgovima sve dok ne budu smijenjeni sa svih državnih funkcija, Milorad Dodik, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić i Dragan Čović. To je naša prva akcija, slijede i ostale odmah nakon uspješne smjene ova četiri korumpirana političara.”

Za razliku od Slovenije gdje su organizatori demonstracija ostali anonimni  u BIH se za „ vođu „ predstavio Zdenko Bajo iz Bijeljine.

Odgovor na pitanje mogu li se građani BIH obračunati sa državnim problemima na sličan način kao Slovenija dobit ćemo 12 januara tačno u podne.

Predrag Blagovčanin
Autor 7.1.2013. u 10:42

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija