Predrag Blagovčanin: Kako nam je uopšte moglo pasti na pamet da nešto tražimo od Dušanke Majkić?

Predrag Blagovčanin
Autor 5.7.2013. u 16:06

Predrag Blagovčanin: Kako nam je uopšte moglo pasti na pamet da nešto tražimo od Dušanke Majkić?

Dušanka Majkić ili od milja zvana Dušica zaštitnica potlačenih i životno ugroženih parlamentaraca preko sredstava informiranja obavijestila je javnost Bosne i Hercegovine i njenih entiteta o postojanju snažne želje i neupitne volje da se organizatori demonstracija za JMBG kao i vlasnici portala koji su podržavali demonstracije ispred parlamenta BIH tuže i krivično procesuiraju.

Informacija da nas Dušanka Majkić sa ostatkom bh. Parlamenta namjerava tužiti duboko nas je potresla, povrijedila i sumnjam da će itko od nas koji smo prošli mjesec proveli ispred Parlamenta BIH moći noćima mirno spavati.

Dušanko oprosti nam što smo te nazvali parazitom i krpeljom, što ti tog dana nismo dali da odeš sa radnog mjesta. Iskreno se nadamo da ćeš uspjeti zaboraviti taj dan i da ćeš moći potisnuti nemile slike razjarenih šestomjesečnih beba, trudnica, majki i očeva.

Izvini što smo se pobunili što nam je palo na pamet da mirnim demonstracijama i protestima možemo uticati na tvoj rad i tvoje zalaganje da nam u ovoj zemlji svima bude bolje.

Dušice naša ako možeš oprosti nam  što smo se okupili  ispred Parlamenta BIH i što smo tražili izglasavanje zakona o JMBG-u zbog kojeg nam djeca nemaju pasoše i umiru na granicama.

Nadamo se da si u toku ovih mjesec dana od kako nisi došla na posao uspjela barem na trenutak odagnati strah koji stvara slika nezadovoljnog i bezobraznog naroda te da će ti ta mizerna plata od 7.363 KM biti uredno isplaćena.

Pogledajmo se u ogledalo i zapitajmo kako nas nije stid.

Kako nam je uopšte moglo pasti na pamet da nešto tražimo od Dušanke Majkić?

Od jednog neupitnog borca za razvoj demokratije, slobodu medija. Od jednog visokokvalifikovanog političara i gospođe sa duboko usađenim moralnim i etičkim normama koja je u toku svog mandata učinila više za ovu zemlju nego što se to riječima može opisati.

Kako možemo tražiti nešto od žene koja je toliko učinila da se konačno približimo euroatlantskim integracijama, da nam se standard popravi, da svi bez obzira na nacionalnu pripadnost živimo u miru i prosperitetu te da svi konačno počnemo doživljavati ovu zemlju kao svoju.

Ovaj nezahvalni narod koji se usudio protestvovati i demokratskim putem artikulirati svoju volju zaboravlja u kakvim uslovima Dušanka Majkić i ostatak tih poštenih i čestitih parlamentaraca rade i kakve uvrede moraju trpjeti kako bi nesmetano donosili prijeko potrebne zakone kojima bi poboljšali naše živote.

Kao da nije dosta što ih taj narod naziva lopovima, kriminalcima i ubicama već pokreće i krivičnu prijavu za odgovornost za smrt jednomjesečne bebe Berine Hamidović.

„ Ja nezahvalne i bezobrazne stoke“ rekla bi naša Dušanka Dušica Majkić.

 

Predrag Blagovčanin
Autor 5.7.2013. u 16:06

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija