Pretučen čelnik sindikata i jedan od vođa otpora Josip Milić

tačno.net
Autor 14.2.2014. u 14:17

Pretučen čelnik sindikata i jedan od vođa otpora Josip Milić

Dvije nepoznate osobe palicama su pretukle Josipa Milića profesora logike i filozofije, te predsjednika Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH.

Do napada je došlo u petak oko 14 sati ispred Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru.

Prije fizičkog napada, profesor Milić je ispred škole našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerojatnije nožem, što je prijavio policiji.

Pripadnici PU Mostar su ubrzo izašli i uradili uviđaj na osobnom vozilu VW Golf Plus nakon čega su otišli. Odmah po odlasku policije, Josip Milić je fizički napadnut i pretučen palicama, što nam je u telefonskom razgovoru potvrdio i njegov brat Petar Milić.

Prema njegovim riječima, brat mu je napadnut na ulazu u školu, od strane dvije mlađe osobe koje su ga palicama napale s leđa da bi nakon napada pobjegle preko školske ograde.

Ubrzo je ponovno došla i policija, ovaj put u većem broju.

Napadnuti profesor je vozilom Hitne pomoći prevezen na Odjel CUM KB Mostar.

Podsjetimo kako je nakon nedavnih nasilnih prosvjeda u Mostaru policija privela Josipa Milića pod sumnjom da je sudjelovao u prosvjedima koji su rezultirali paljenjem šest zgrada Vlade HNŽ-a, Skupštine HNŽ-a, Grada Mostara i političkih stranaka.

Nakon privođenja, Sindikati su održali konferenciju za novinare na kojoj je Josip Milić oštro napao HDZ i vlasti u HNŽ-u.

Bljesak.info

Govoreći o fizičkom napadu na predsjednika Unije neovisnih sindikata FBiH Josipa Milića, 14. februara u Mostaru, portparol Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Andy McGuffie je izjavio: “Oštro osuđujemo ovaj fizički napad i očekujemo da policija sprovede temeljitu istragu. Za ovakve nasilničke napade ne postoji nikakvo opravdanje i počinioci moraju biti izvedeni pred lice pravde”.

Takođe, komentarišući jučerašnji napad na Partizansko groblje u Mostaru, Andy McGuffie je rekao: “Vandalizam nad spomen-područjima ili javnom imovinom je u potpunosti neprihvatljiv. Apelujemo na policiju da istraži ovaj slučaj.
Zajednički interes svih građana Mostara mora da bude na prvom mjestu. Zato očekujemo da lideri u Mostaru usmjere svoje napore na promociju dijaloga i razumijevanj” stoji u saopštenju za javnost.
tačno.net
Autor 14.2.2014. u 14:17