Preventivna hapšenja

Autor 28.1.2012. u 13:12

Preventivna hapšenja

Pred večerašnju polufinalnu utakmicu Evropskog rukometnog prvenstva između Srbije i Hrvatske u Beogradskoj areni, od ranog jutra krenulo je legitimisanje svih sumnjivih oko sportske hale, a na autoputu pojačane su bile kontrole, javljaju reporteri “Blica” na terenu. Policija je, preventivno, privela vođe navijačkih grupa i pozvala ih na informativni razgovor. (Blic, agencije | 27. 01. 2012. – Milorad Veljović, tokom dana privedene 23 osobe)

Drago mi je što nije bilo novih incidenata i da huligani nisu imali prilike da napadaju hrvatske navijače. Na kraju najveći incident je bio, već klasično, zviždanje srpske publike hrvatskoj himni koja se intonirala pre utakmice. No, šta se sve moglo desiti dobro je da je sve ostalo na zviždanju. Sve u svemu, dobila Srbija Hrvatsku i plasirala se u finale. Tog dana, 27.01.2012. Srbija je imala Novaka Đokovića u finalu Australien opena i dva finala za evropsko zlato: rukomet i vaterpolo. Dobro, za vaterpolo smo već navikli, ti vaterpolisti ne znaju se kući vratiti bez medalje,  ali rukometaši su ovih dana najveći heroji u Srbiji. Svaka čast momci, tako se predstavlja svoja zemlja.

Posle odluke policije da preventivno pohapsi vođe navijačkih grupa imam jedno pitanje za ministra unutrašnih poslova Ivicu Dačića: pa zar niste isto tako mogli da pohapsite vođe onih što su pretili Paradi ponosa u Beogradu? Znate ih sigurno, ubeđen sam. Tada je Ivica Dačić izjavio da on ne može da uhapsi nekog za nešto što bi tek mogao da učini. Pa kako sada može? Isti su ljudi u pitanju. Vidite, dragi moj Ministre, kako batina ima dva kraja, a bogami i u laži su kratke noge.

Autor 28.1.2012. u 13:12