Prijetnje smrću svjedoku Dodikove i Kljajčinove korupcije

Autor 31.10.2012. u 09:33

Prijetnje smrću svjedoku Dodikove i Kljajčinove korupcije

Nakon što su na SEEbizu objavljene informacije o političkoj korupciji u Općini Srbac, zbog čega su u ponedjeljak nadležnim pravosudnim i policijskim institucijama u Republici Srpskoj i BiH građani općine podnijeli kaznenu prijavu protiv Milorada Dodika, Gorana Kljajčina i ostalih zbog više koruptivnih kaznenih djela, među kojima davanja i primanja mita, te pranja novca, Dodik je preko posrednika počeo vršiti pritisak na svjedoke navedene u kaznenoj prijavi, prije svega na čelnika DNS-a u Općini Srbac i općinskog vijećnika koji je odbio Kljajčinovu i Dodikovu, odnosno SNSD-ovu ponudu mita; Ljubu Rakića.

Prema informacijama koje sam upravo primio od osoba bliskih svjedoku Dodikove i Kljajčinove političke korupcije, Kljajčin je Ljubi Rakiću danas tijekom dana prenio prijetnje smrću zbog toga što mi je dao izjavu o zvojim tajnim pregovorima sa SNSD-om, i nakon što mi je ispričao detalje o korupcijskim ponudama koje mu je u ime Milorada Dodika i SNSD-a prenio Goran Kljajčin.

“Rakić je primio nekoliko prijetnji likvidacijom koje mu je uputio Kljajčin”, sadržaj je sms-a koji sam primio od Rakićevog prijatelja, također svjedoka mojeg subotnjeg razgovora sa svjedokom političke korupcije u Općini Srbac.

“Rakić je nakon današnjih Kljajčinovih prijetnji prestravljen”, govori mi čovjek koji je sjedio s nama u subotu na kavu, kada mi je Ljubo Rakić prepričavao detalje sa tajnih razgovora s Kljajčinom i nastavlja:

“Prijete mu otvoreno likvidacijom ako pristine svjedočiti o cijelom slučaju, prestravljen je i pogubljen, boji se za svoju sigurnost i život, al ii za sigurnost svoje obitelji. Preplašen je za živote članova svoje obitelji”.

Podsjetimo, upravo na temelju svjedočenja Ljube Rakića, Novica Mirković ponio je u ponedjeljak, 29. listopada 2012. godine kaznenu prijavu protiv SNSD-a, Milorada Dodika, Gorana Kljajčina, Toše Stojkovića i nepoznatih počinitelja, zbog davanja mita, primanja mita, pranja novca, nezakonitog posredovanja, izborne prijevare i drugih kaznenih djela. Kako, obzirom na vrlo jasan iskaz svjedoka, nadležne institucije teško mogu zataškati cijeli slučaj, Milorad Dodik je očito naredio svojem pulenu Goranu Kljajčinu da prijetnjama likvidacijom ušutka Ljubu Rakića, kako bi na taj način obustavili istragu o političkoj korupciji na temelju Mirkovićeve kaznene prijave.

U kaznenoj prijavi Mirković je detaljno opisao razgovor sa Ljubom rakićem, kojem sam i osobno bio prisutan kao novinar i o čemu sam vrlo detaljno izvijestio javnost, al ii pristao svjedočiti pred istražnim tijelima u BiH i RS-u.

“Goran Kljajčin je na tajni sastanak pozvao i Ljubu Rakića, predstavnika DNS-a Srbac, o čemu je Rakić dana 27.10.2012.godine govorio pred više svjedoka: Domagojem Margetićem, novinarom iz Hrvatske, koji je o tome napisao opširan članak objavljen 28.12.2012. godine na regionalnom poslovnom portalu www.seebiz.eu, a koji u cijelosti prilažemo Krivičnoj prijavi, te pred Radom Novkovićem, privrednikom iz Lilića, Draženom Novkovićem, Borisom Novkovićem i Novicom Mirkovićem, predsjednikom Udruženja koje podnosi ovu prijavu.

Na tajnom sastanku Kljajčin je Rakiću nudio 30.000,00 KM mita, za prelazak na stranu SNSD-a, a nakon što je Rakić odbio prihvatiti taj iznos mita, Kljajčin mu je ponudio iznos od 60.000,00 KM mita. Kada Rakić nije prihvatio ni tu ponudu Goran Kljajčin mu je ponudio iznos od 200.000,00 KM mita. Međutim, zbog razloga koju su detaljno opisani u članku novinara Margetića koju dostavljamo u prilogu ove prijave, Ljubo Rakić je odbio i tu Kljajčinovu ponudu”, stoji u kaznenoj prijavi koju je SEEbiz objavio u cijelosti.

SEEbiz.eu

Autor 31.10.2012. u 09:33

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija