Prođe Bole, al’ terorizam nikada

Autor 16.2.2012. u 09:40

Prođe Bole, al’ terorizam nikada

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je istraga vezana za oružje pronađeno u hali “Borik” u Banjaluci napredovala i da su nadležni organi blizu onih koji su sa tim oružjem bili u dodiru.”Mogu da kažem da je istraga napredovala i blizu smo onih koji su bili u dodiru sa oružjem, a motive ćemo posle da istražujemo”, rekao je Dodik novinarima u Domu Narodne skupštine gde je prisustvovao obeležavanju 15. februara Dana državnosti Srbije. On je istakao da je istraga opsežna i da je svakodnevna. “Očigledno je da već sada znamo da je dva dana pre događaja na Boriku oružje uneseno u halu”, rekao je on.  Uoči svečanog obeležavanja Dana RS, tokom antidiverzionog pregleda u sportskoj dvorani Borik je pronađen arsenal oružja – tri kilograma plastičnog eksploziva sa upaljačem, nekoliko pušaka i više stotina komada municije različitog kalibra. Dan posle te svečanosti jedan od zaposlenih u banjalučkoj sportskoj hali, Božidar Stanišljević priznao je da je oružje njegovo. Stanišljević je osumnjičen za krivično delo terorizma i njemu je određen pritvor u trajanju do mesec dana.

(15.012.2012. – B.Anđelić Tanjug, Blic- Dodik: Istraga blizu onih koji su bili u dodiru sa oružjem u Boriku)

 

Nešto je konspirativno u RS, a o Srbiji i da ne pričamo. Od Boletovog ”terorističkog akta” i Nikolaidisovog ”civilizacijskog iskoraka” sve više tonemo u zaverenički mrak gde su: šapat, namigivanje, pogledi puni skrivenih značenja, bacanje činija i prokletstva i sl  postali prvi argumenti protiv osumnjičenih. Očigledno je da se Bole ne da i da prkosi pravdi RS-a ne želeći da oda imena terorista, ali neće još dugo jer  metode isptivanja RS-ovske policije već daju razultate… Bole je na pragu priznanja i sada još samo ostaje da i sam shvati da je bio deo grupe koja se udružila radi terorisitičkih aktivnosti. Kada Bole shvati ono što je, za sada, za njega nepojmljivo onda će se početi odmotavati klupko terorističkih zavera i sve će izaći na čistac.

Po onoj tradicionalnoj: kakva kćerka takva joj i majka – i u Srbiji je otpočela sezona velikih konspirativnih aktivnosti. Hapšenjem Luke Bojovića i njegovih drugara u Španiji, ponovo su pokrenuta neka pitanja koja, za sada, nemaju odgovor, ali zato ima svekolikih interpretacija… Aleksandar Vučić, visoki funkcioner SNS-a, je odlučio da stane na put mračnim silama i najavio obelodanjivanje imena „funkcionera na vlasti“ koji je upozorio Bojovića još 2008. da je situacija kritična za njega i da mu preti hapšenje. Vučić nije hteo da kaže ime tog političara, to jeste visokog funkcionera, ali je zato obavestio tužilaštvo i poslao im pismo gde se ime ovog funkcionera spominje čak četiri puta. Srbija je u transu… Ko je to? Šta je to? Kako to? – pitaju se građani Srbije zadivljeni Vučićevim konspirativnim delovanjem (ipak je on majstor svog zanata). U javnosti se proširila priča da je Bojović ”pao” jer je “neko” dojavio iz zatvora u Holandiji gde se Luka skriva, a ministrica pravde otkriva: “ – Informacija o kretanju Luke Bojovića dobijena je iz zatvora u Srbiji jula 2010. Odmah je prosleđena Birou za koordinaciju službi bezbednosti. Za to je znao najuži krug operativaca koji su stupili u kontakt sa španskim kolegama. Identifikacija i lociranje Bojovića i njegove grupe pažljivo su rađeni. Biro za koordinaciju uradio je najveći posao i razbijen je balkanski narko-kartel koji već godinama predstavlja pretnju ne samo Srbiji već i van granica Evrope – kaže u intervjuu za „Blic“ ministarka pravde Snežana Malović.” (Blic, 16.02.2012. – Malović: “Dojavu o Luki Bojoviću smo dobili iz zatvora u Srbiji” )

Pa ti sad vidi… Vrag bi ga znao šta je tu posredi, ali nema veze, ovako je stotinu puta zanimljivije. A kada Bojović krene da preti da će „uzdrmati“ javnost informacijama koje poseduje, pa našoj sreći neće biti kraja. I tako do izbora… Priceless

 

Autor 16.2.2012. u 09:40