Prosvjedi u Zagrebu započeli zbog nastupa ministrice Dalić na televiziji

Autor 27.2.2011. u 09:59

Prosvjedi u Zagrebu započeli zbog nastupa ministrice Dalić na televiziji

Protuvladini prosvjedi u Zagrebu nastaviti će i i dalje dinamikom svakog drugog dana, a njihov organizator Ivan Pernar očekuje da će se u roku od mjesec dana skupiti kritična masa građana koji će prisiliti Vladu na odlazak.

Uhićenje Ivana Pernara “Hrvatsku Vladu trenutno podržava 16 posto građa i ona nema legitimitet i dalje voditi zemlju u pogrešnom smjeru sve do studenoga ili i duže”, kazao je Pernar gostujući u emisiji HTV-a “Nedeljom u 2”. Pernar je uvjeren da građani na predstojećim izborima neće većinski glasati niti za “crne” niti za “crvene” te da srednja opcija, kojoj je on predstavnik, može izvući zemlju iz krize. Na komentare da građani moraju odabrati žele li prosvjede ili ulazak u EU, Pernar je kazao da ulazak u Unije ne usporavalju prosvjedi, koji su legitimni način izražavanja nezadovoljstva u čitavom razvijenom svijetu, nego nesposobna i korumpirana vladajuća elita.

Iako nije siguran što će se dogoditi poslije izbora, smatra da će svaka opcija koja nije HDZ biti povoljnija. Na sam prosvjed se odlučio nakon jedne izjave ministrice financija Martine Dalić o stanju državi koja ga je, kako sam kaže, toliko iziritirala da je morao nešto poduzeti. Protiv Vlade su prosvjede započeli i branitelji o čijim zahtjevima i ciljevima je u NU2 govorio Željko Sačić, načelnik ratnog stožera specijalne policije. Sačić se protivi samoproglašenom pravu Srbije da u Begradu formira regionalni sud za ratne zločine preko kojeg ima mogućnost optuživati bilo kojeg hrvatskog branitelja.

Sačić smatra da bi se u Hrvatskoj ponovno trebali formirati vojni sudovi koji bi bili nadležni za braniteljska pitanja. Željko Sačić je potvrdio da se radi na okupljanju svih stranaka i udruga desne političke orijentacije koje bi trebale zajednički nastupiti na parlamentarnim izborima. On također smatra da samo ova politička opcija može zemlju izvući iz posvemašnje političke i ekonomske krize.

Aleksandar Stanković je u svojoj emisiji također ugostio “male ljude” koji su se odlučili na osobne prosvjede izražavajući tako svoje nezadovoljstvo aktualnim stanjem u zemlji. Anita Barišić i Kristina Ćurković su tako govorile o svojem napadu jajima na delegaciju HDZ-a koja je proteklog tjedna posijetila Omiš, a prikazana je i snimka anonimne žene koja je ispred Zavoda za zapošljavanje poderala svoju diplomu.

poslovni.hr

Tagovi:
Autor 27.2.2011. u 09:59

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija