Putuj Evropo!

Radomir Lazić
Autor 18.4.2018. u 20:53

Izdvajamo

  • Idu tako dani, brzo će oktobar i ukoliko neko od ovih njuški do tada ne napravi neko veće sranje shvatam ovo ipak kao njihov fer play postupak. Pet mjeseci je sasvim dovoljno vremena za, bar pokušaj, bježanja odavde.

Povezani članci

Putuj Evropo!

Foto: emgn.com

Kako ide konstitutivni? Zapelo negdje, ko je koga branio i hranio, ko je kome zabio nož u leđa, ko će kome birati njušku koja će sjediti u, doskoro, tročlanom predsjedništvu a odskoro u tri predsjedništva. Sve su, a i vi skupa s njima, gurali pod tepih dok je bilo šta za ukrasti, sad kad je ostalo malo ili nije skoro ništa, a valja i sačuvat ono što je pokradeno, kupuju se automatske puške i u tri smjene proizvode metci, manjak žive sile nadoknađuje dozvolama za posjedovanje desetine komada dugih i kratkih cijevi, obnavljaju se u Mostaru nova-stara savezništva agresora i branitelja, a oni koji su, jednom rukom,  češali muda u ratu a drugom trpali pare u džepove a sad sami sebe zovu časnim patriotama, pozivaju opet obične patriote da brane ono što se sve češće naziva jednostavnim imenom – prostor. Usput ne prezaju ni od toga da obične patriote i dobro namlate. Hajde, makar ste načisto na čijoj strani je policija bez obzira na zakletvu kojom su se obavezali da čuvaju Ustavni poredak.

Metaka ima, jedni drugima će prodavati duge i kratke cijevi, a da se odbrane patriote će ih kupovati. Eto biznisa, OPET!

Nekada su se, u državi čija himna je imala i melodiju i tekst, političari i partija na vlasti obraćali, svojim proglasima, radničkoj klasi i poštenoj inteligenciji. Danas, obzirom da nema ni jednog ni drugog o stanju u onom dijelu prostora koji je ponovo na udaru agresora i branitelja proglase izdaju dvije-tri porodice, vjerski službenici i krugovi „nezavisnih“ i „intelektualaca“. One koji imaju šta reći zaobilazi se a oni koji bi morali još se „ujedinjuju“.

Idu tako dani, brzo će oktobar i ukoliko neko od ovih njuški do tada ne napravi neko veće sranje shvatam ovo ipak kao njihov fer play postupak. Pet mjeseci je sasvim dovoljno vremena za, bar pokušaj, bježanja odavde.

Radomir Lazić
Autor 18.4.2018. u 20:53