Radomir Lazić: Misli pozitivno!

Radomir Lazić
Autor 27.9.2017. u 09:36

Izdvajamo

  • Osmjehnite se i njegovom narodu da bi bio sretan. Ne košta vas ništa, pa niste vi bili dobavljač KONZUMU, vi ste bili kupac. Dovoljno dugo da vas neko ismije. Odobrovoljite vašim osmijehom referendumski narod, ohrabrite ga, nije ni njima lako. Vi se još možete besplatno smijati svojoj eliti, oni to već moraju plaćati. Osmjehnite se i kad vam je najteže, kad vam u NJENOJ bolnici, umjesto narkoze koje nema, hirurg i glavna sestra pjevaju uspavanku. Šta je loše u tome što NJEGOV zet isporučuje cijevi vodovodnom preduzeću za vodu koje nema. Nasmijte se u brk onima koji vas lažu da on to radi unazad pet-šest godina. Radi ima i više od deset.

Povezani članci

Radomir Lazić: Misli pozitivno!

Foto: Kamensky, Marian

Zato naklonite se nekoj kapi, fesu, šubari, tirolskom šeširiću, ta radili su to i drugi prije vas. Nasmiješite se i naklonite bar dok su vam još djeca ovdje a onda stavite tu jebenu jabuku na svoju glavu. Ili noćnu posudu bar!

Nemate vode? Šta, sad i danju? Osjećate se loše i neraspoloženo? Ma dajte, nasmijte se, pogledajte se u ogledalu nad suhom česmom svojim sanjalačkim okicama, punim krmelja, pozdravite radosno novi dan. Biti nasmijan lijek je za svaku situaciju, sjajan osjećaj pobjede radosti nad tugom. Pomislite samo koliko vas razloga za smijeh taj dan očekuje. Uključite radio, televiziju, pogledajte novine naročito one najtiražnije, smijte se od ranog jutra. Pa svi (vam) se zaboga smiju osim vas.

Nikola Q7 Špirić vam se osmjehuje dok vadi krompire. Pune su novine slika Nikole među zemljacima.

Osmjehuje vam se Premijer Kantona dok otvara izložbu turskog streličarstva i u molitvama priziva kišu.

Osmjehuje vam se Denis Vragolan Zvizdić, Predsjedavajući nečega što se umjesto “Vlada” zove “U punom kapacitetu”, da između naroda Turske i Bosne i Hercegovine postoje stoljetne iskrene i prijateljske veze obilježene međusobnim razumijevanjem i zajedničkim ciljevima.

Osmjehuju vam se naši dragi gosti iz Turske koji se u Zemaljskom muzeju osjećaju kao kod svoje kuće jer su njihove čuvene lukove i strijele koristili kako bi rušili zidove koji su postojali među ljudima.

Pustite suzu i osmjehnite se kad za govornicom svih ujedinjenih, osim naših, naroda vidite i našu Uzdanicu jer ako se ne osmjehnete ostaće vam samo….

Osmjehnite se i njegovom narodu da bi bio sretan. Ne košta vas ništa, pa niste vi bili dobavljač KONZUMU, vi ste bili kupac. Dovoljno dugo da vas neko ismije.

Odobrovoljite vašim osmijehom referendumski narod, ohrabrite ga, nije ni njima lako. Vi se još možete besplatno smijati svojoj eliti, oni to već moraju plaćati.

Osmjehnite se i kad vam je najteže, kad vam u NJENOJ bolnici, umjesto narkoze koje nema, hirurg i glavna sestra pjevaju uspavanku.

Šta je loše u tome što NJEGOV zet isporučuje cijevi vodovodnom preduzeću za vodu koje nema. Nasmijte se u brk onima koji vas lažu da on to radi unazad pet-šest godina. Radi ima i više od deset.

Dajte svojim osmijehom podršku onima koji se bore za vas tako što nikad neće s njima.

Nasmijte se sami sebi.

Legenda kaže da je u Kantonu Uri krajem 13. vijeka živio i prkosio habsburškoj vlasti u Švicarskoj izvjesni Wilhelm Tell, seljak koji je odbio nakloniti se šeširu namjesnika (visokog predstavnika) Hermanna Gesslera. Zbog toga ga je ovaj osudio da mora strijelom pogoditi jabuku na glavi svog sina te ukoliko uspije, on će ih osloboditi a ako ne on će ih obojicu pogubiti.

Zato naklonite se nekoj kapi, fesu, šubari, tirolskom šeširiću, ta radili su to i drugi prije vas. Nasmiješite se i naklonite bar dok su vam još djeca ovdje a onda stavite tu jebenu jabuku na svoju glavu.

Ili noćnu posudu bar!

Radomir Lazić
Autor 27.9.2017. u 09:36