Radomir Lazić: Očigledno

Radomir Lazić
Autor 17.9.2018. u 17:10

Izdvajamo

  • Od ostalih kandidata, koji osim kompenzacionih listi CIK-u, nisu nikome i nikakav zahtijev uputili moglo se čuti ili pročitati jedino da od dva zla biramo manje. Ne znam ko se to usrećio birajući zlo pa ću sasvim nekolegijalno odgovoriti jednom mlađem novinaru koji mi, sa dva gelera koje nosim u sebi, drži predavanje da je moja obaveza izaći na izbore. Jebali vas izbori!

Povezani članci

Radomir Lazić: Očigledno

foto: trinixy

Prava adresa, pravo pitanje, i od odgovora na njega rješenje koje ovo jalovo dopisivanje neće donijeti, je zašto je Sud Bosne i Hercegovine napravio sporazum sa bivšim direktorom Uprave za indirektno oporezivanje i zanemario očiglednu i istragom utvrđenu štetu od nekoliko milijardi KM. Eto vam pitanja pa zahtijevajte odgovor, ako imate muda.

Ne podržavam zahtijeve kandidata za članove Predsjedništva BiH Mirsada Hadžikadića i Amera Jerlagića, te gospodina Suada Kurtćehajića koji u odvojenim pismima visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH gospodinu Inzku, zahtjevaju da iskoristi bonske ovlasti i zabrani političko djelovanje predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i ne podržavam zahtijev gospodina Wickera da SAD i Europa usvoje politiku nametanja sankcija pojedinim bosanskim zvaničnicima koji su očigledno uključeni u korupciju ili ignorišu Dejton, bosanske zakone ili sudske presude. Washington je već u vezi sa ovim to uradio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, i nedavno Nikoli Špiriću, članu Predstavničkog doma BiH.

To je licemjerno i kukavički jer je, svedeno na samo dva imena, usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih poena a zahtijev koji završava pitanjem da li je primaoc zahtijeva dostojan funkcije koju obavlja i voli li BiH i njene ljude, patetičan i smiješan.

Ne staviti u taj spisak bar još pedesetak imena koji su očigledno uključeni u korupciju, ignorišu Dejton, bosanske zakone ili sudske presude (sasvim dovoljno) a pogotovo izostaviti Čovića, Izetbegovića itd, itd, potvrda je do koje mjere i granice su i pomenuti kandidati spremni ući u obračun sa ljudima i pojavama kojima nerijetko daju pogrešne kvalifikacije i svoje zahtijeve, najčešće, upućuju na adrese onih kojima, ponekad, ni samima to nije u interesu. Tražiti od nekoga da rješava uključenost bh. političara u korupciju a mimo istražnih i sudskih organa u vlastitoj državi za neke od njih je i ne mali rizik jer proteže se to klupko ko zna do koga i dokle.

Prava adresa, pravo pitanje, i od odgovora na njega rješenje koje ovo jalovo dopisivanje neće donijeti, je zašto je Sud Bosne i Hercegovine napravio sporazum sa bivšim direktorom Uprave za indirektno oporezivanje i zanemario očiglednu i istragom utvrđenu štetu od nekoliko milijardi KM. Eto vam pitanja pa zahtijevajte odgovor, ako imate muda.

Od ostalih kandidata, koji osim kompenzacionih listi CIK-u, nisu nikome i nikakav zahtijev uputili moglo se čuti ili pročitati jedino da od dva zla biramo manje. Ne znam ko se to usrećio birajući zlo pa ću sasvim nekolegijalno odgovoriti jednom mlađem novinaru koji mi, sa dva gelera koje nosim u sebi, drži predavanje da je moja obaveza izaći na izbore.

Jebali vas izbori!

Radomir Lazić
Autor 17.9.2018. u 17:10