Radomir Lazić: Pismo Predsjedniku Obami

tačno.net
Autor 20.11.2013. u 16:50

Radomir Lazić: Pismo Predsjedniku Obami

Poštovani gospodine Predsjedniče!

Obavještavam vas, kao predstavnika proizvođača, da proizvod pod nazivom Bosna i Hercegovina, na kome čitljivo piše MADE IN USA, trenutno ne radi. Proizvod je inače, kao probni model, proizveden 1995. g. u postrojenju u Dejtonu i, koliko je meni poznato, više nije proizveden ni jedan takav primjerak.

Uz proizvod nije nikad isporučen originalni garantni list kao ni prevod uputstva za montažu i rukovanje. Vaš, ovlašteni, evropski serviser u nekoliko navrata je pokušavao proizvod osposobiti, popraviti i održavati ali poslije svakog pokušaja kvarovi su bili češći i teži. Na kraju je odustao tvrdeći da je održavanje preskupo a i da garancija ne vrijedi u slučaju nestručnog rukovanja. Naime utvrđeno je da je šest osoba rastavljalo proizvod i da je moguće da su ga trajno onesposobili za rad.

Obzirom da je proizvod skupo plaćen to vas molim  da ga kao proizvođač, čiji proizvodi su garancija kvaliteta i pouzdanosti, osposobite za normalno funkcionisanje. Većinu potvrda o plaćanju nekako smo „iskopali“ a ovih dana pronađene su još neke u okolini Prijedora. Nadam se vašem razumijevanju te se unaprijed zahvaljujem.

P.S. Popisom dijelova proizvoda utvrđen je višak kojima u specifikaciji nije naveden naziv pa su upisani kao „ostali“ dijelovi. Da li da ih vratimo proizvođaču ili će biti otpisani kao neupotrebljivi?

tačno.net
Autor 20.11.2013. u 16:50

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija