Renato Baretić poručio Hdz-u: Taktika vam je za neku stvar

Autor 10.10.2011. u 09:45

Renato Baretić poručio Hdz-u: Taktika vam je za  neku stvar

Tjednima se ljetos po svim medijima unaprijed pisalo o tome kako će HDZ u predizbornoj kampanji najžešće udariti prema predsjedniku Josipoviću, kao nekakvom predvodniku oporbe. Prema čovjeku, dakle, koji na izborima uopće neće sudjelovati. Štoviše, i sam se – jer to kao legalist naprosto mora, čak i ako ne želi – javno odredio kao apsolutno neutralna strana u prosinačkom (i predprosinačkom) pičvajzu.

Tjedni su prolazili jedan za drugim, nakupilo se tu već i par mjeseci, da bi tek sad Jadranka Antoaneta i njeni paževi shvatili da im je ta taktika za neku stvar, ponajviše zato što su je mediji razvalili i prije nego što je počela.

Foto: Photo: Goran Kovačić/PIXSELLFoto: Photo: Goran Kovačić/PIXSELLTjednima se već mediji sprdaju s Jadrankinim tragikomičnim otvaranjem svega i svačega (“jebate, još će i Remetinec otvorit!”, kaže u strahu jedan moj) ali ona i dalje otvara, otvara, otvara… Da sam Hloverka ili Togonal, pod hitno bih mijenjao ime svoje emisije, da se dodatno ne kompromitiram.

HDZ-u Jadranke Kosor očito trebaju mjeseci i mjeseci da shvati koliko je neinteligentniji od novinara i koliko se zeznuo kad je potpisao ugovor, jamačno masni, s onim Slovencem koji mu dirigira kampanjom. Ili je to posrijedi, ili građanima Hrvatske zapravo trebaju desetljeća i desetljeća da shvate koliko su neinteligentniji od HDZ-a, kojemu godine i godine trebaju da shvati kako narod, k vragu, možda ipak nije toliko glup koliko se to ponekad učini s Trga žrtava hrvatskih velikana.

Tekst preuzet sa Nacional.hr

Autor 10.10.2011. u 09:45