Reuf Bajrović: Šestorku vole oni koji misle da njihov zločin predstavlja herojstvo

tačno.net
Autor 28.11.2017. u 10:29

Reuf Bajrović: Šestorku vole oni koji misle da njihov zločin predstavlja herojstvo

Nakon presude Ratku Mladiću stigle su brojne reakcije! Očekivane su bile reakcije od vrha vlasti u Republici Srpskoj kao i reakcija vrha Srpske Pravoslavne Crkve koja je Mladićevu presudu nazvala dijelom samog sotone!

Mnogi su ipak ostali iznenađeni ponašanjem dijela tzv: građanske opozicije u Srbiji koja je presudu ili prešutjela ili relativizirala!

Voditelj popularne emisije” 24 minute” Zoran Kesić je u svojoj emisiji rekao da se zločinci ne mogu zvati Srbima te izazvao na sebe bijes većinske srbijanske javnosti. Dobio na destine prijetnji!

Autor teksta ” Oprosti nam Fatima” Miloš Ćiriću stižu prijetnje smrću .

Ništa manje zastrašujuća atmosfera nije uoči presude Haškoj šestorci!

Danas je u Mostaru predviđen i molitveni skup za čelnike Herceg Bosne, a Dragan Čović je izrazio uvjerenje da će Herceg-Bosanska šestorka biti oslobođena!

Politički analitičar Reuf Bajrović na svom tviter nalogu komentirao je reakcije na presudu Ratku Mladiću i reakcije na skoru drugostupanjsku presudu Jadranku Prliću i Haškoj šestorci .

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti ” Što se tiče čuđenja ovima što podržavaju Mladića: njega ta bagra podržava jer je napravio genocid, ne zato što je nevin. Herojstvom smatraju zločin. I prestanite se više samozavaravati da nije tako.

Isto važi za sve koji ‘brane’ Prlića i društvo . Šestorku vole oni koji misle da njihov zločin predstavlja herojstvo. Nema tu negiranja da su pobili i otjerali ljude s pogrešnim imenom nego se radi o ljutnji što ih se zbog toga kažnjava.

tačno.net
Autor 28.11.2017. u 10:29