RS: Dodikovi kadrovi opustošili opštinske kase

tačno.net
Autor 26.1.2013. u 10:16

RS: Dodikovi kadrovi opustošili opštinske kase

Pred finansijskim kolapsom se, pored ostalih, nalaze opštine poput Gradiške, Srpca, Kneževa…

 

U manjem bh. entitetu se nakon višegodišnje vladavine Dodikovog SNSD veći broj opština praktično nalazi pred bankrotom. Novi načelnici tvrde da je prethodna garnitura nemilice trošila, zaduživši se preko svake mere. Gubici su ponegde i višestruko veći od iznosa godišnjih budžeta.

Pred finansijskim kolapsom se, pored ostalih, nalaze opštine poput Gradiške, Srpca, Kneževa… Novi načelnik Gradiške, Zoran Latinović, za RSE opisuje kakvo je stanje zatekao: „Preko 35 miliona dugoročnih kreditnih obaveza i dugoročnih obveznica, plus preko osam miliona napravljenih kartkoročnih obaveza. To na budžet od nešto preko 20 miliona jeste strahovito opterećenje i moram reći da opština Gradiška na otplatu kredita troši 17,96 procenata svojih izvornih prihoda, što je na samoj granici zakonom dozvoljenog limita“.

Ništa bolja situacija nije ni u Srpcu, gde su nasleđena dugovanja tri puta veća od opštinskog budžeta. „Krediti dugoročni su 15,5 miliona maraka, kratkoročne obaveze su 2,5 miliona i budžetski deficit je tri miliona maraka“, navodi Drago Ćirić, načelnik opštine Srbac.

Ovakvo rasipništo nad javnim sredstvima pokazuje da su Dodikovi kadrovi na lokalu očito dobro ispekli zanat od svojih kolega iz centrale.

tačno.net
Autor 26.1.2013. u 10:16

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija