Savjetnik

Ivo Anić
Autor 3.9.2016. u 09:31

Izdvajamo

  • Ova bi zemlja bila normalna da takvog savjetnika predsjednica drži onako, iz zajebancije, da se malo opusti i nasmije. Ali jebiga, nije.

Povezani članci

Savjetnik

Dakle, jedan hrvatski dužnosnik, admiral u mirovini, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović mrtav hladan, pred milijunskim auditorijem regionalne televizije izjavljuje kako RH jedina ima povijesno pravo na teritorij BiH, dapače, jedini smo na njenom braniku i blatobranu i kao takvi, imamo sva građanska i druga prava da je smatramo svojom. Da je u jednoj bljeskovitoj akciji prisvojimo i učinimo zidom prema povampirenim islamistima. Katastarski ionako je imamo 60 %. Ako računamo sve koji iz Hercegovine rade u Hrvatskoj i do 80 %.

Savjetnik ili konzultant označava osobu koja drugoj osobi, skupini osoba ili organizaciji daje savjete temeljene na vlastitom životnom iskustvu, inteligenciji, obrazovanju ili stručnim kvalifikacijama. U užem smislu se pod time podrazumijevaju osobe koje imaju formalni status, bilo u obliku posebnog zvanja, bilo titule ili javne funkcije.

Savjetnici pomažu primjerice u donošenju odluka, sudjeluju u planiranju ili implementiranju promjena koje stranka želi.

Razlozi za uključenje profesionalnih savjetnika može biti primjerice potreba za posebnim vještinama ili znanjima zbog, nedostatka posebnih resursa ili povjerljivost.

Tako o funkciji “savjetnik” kaže Wikipedija, majka svih tražilica za budale poput mene koji o toj stvari pojma nemaju. Savjetnik. Svaki državnik ima ih hrpu i kako tvrde upućeni fino je biti savjetnik. Porezni obveznici ni ne znaju koliko ih godišnje košta jedan takav frajer koji u miru, uz čaj savjetuje one kojima je znanje o materiji, koju savjetnik ima u malom prstu, oskudno, manjkavo ili u najmanju ruku problematično. Kako smo suverena država red je da i naša predsjednica ima savjetnike. I da ih izdašno honorira, naravno. Jedan od njih, a mislim da ih ima troje u Vijeću za domovinsku sigurnost, uz Željku Antunović i generala Gotovinu je i naš junak, Davor Domazet Lošo. Bliski suradnik hrvatske predsjednice i njen osobni savjetnik u Vijeću za domovinsku sigurnost. Koji je to kurac, nije poznato, no sigurnost je sigurnot i svaka uljuđena zemlja u nju ulaže ogromne resurse. Poreznih obveznika dakako.

Zlobnici će ustvrditi nije li to isti onaj Lošo što je do samog kraja dana bio u JNA jer je do zadnjeg dana 1991. godine čekao da mu u Beogradu izrade zubnu protezu i nije li to isti onaj Lošo što je pao u nemilost predsjednika Franje Tuđmana kada ga je ovaj optužio da je znao za napad na Banske dvore i kada će se dogoditi? Nije li to isti onaj Lošo, zlobnik će primjetiti, što je uveseljavao narod u Malnarovoj noćnoj mori subotom i nije valjda da je to isti taj Lošo danas predsjedničin savjetnik i čovjek od posebnog povjerenja, iznimne i nenadjebive sigurnosne važnosti?

Od kuda odjednom toliko kompetencije u umirovljenog generala i toliko nasušno mladoj nam domovini važnih geostrateških informacija koje ni najobučeniji agenti nisu spremni pribaviti?

“Kada nisu uspjeli u 14 dana okupirati Hrvatsku, trebalo je prijeći na otvorenu agresiju. Međutim u to vrijeme Tuđman pobjeđuje na diplomatskom području. U vojnom vrhu je došlo do prijepora. I tog 7. svibnja je bio sastanak vojnog vrha u Beogradu za koji su pripremili šampanjac jer su očekivali da će Tuđman biti ubijen. Kad im to nije uspjelo, morali su se usredotočiti na nešto drugo, a to sam bio ja. Za njih sam bio preopasan jer sam puno toga znao. A i u HDZ-u je bilo onih koji su priželjkivali moju diskreditaciju”, kazao je Domazet Lošo tih dana zgranutoj hrvatskoj javnosti koja pojma nije imala o veličini našeg admirala i njegovoj povijesnoj ulozi u stvaranju hrvatske države.

A za one skeptične koji još ne vjeruju, da, isti je to Damir Domazet Lošo i onda i sada i mnogi će zgranuto upitati koliko luda treba da bude jedna država (da ne kažem državnica) koja našeg Lošu financira, daje mu medijski prostor i zbilja nevjerojatno – mjesto savjetnika predsjednice republike. Zadnje mjesto savjetnika predsjednika dao mu je Malnar i to onog Peščenice u kojoj je rahmetli ministar odbrane bio glavom i bradom – Ševa.

A da bi opravdao svoju funkciju nije naš Lošo ostao skrštenih ruku. Pomno prateći aktualna zbivanja na društvenim mrežama, svu silu zavjera, apokalipsi i podmorskih napada Kine na SAD, ljudi guštera i vanzemaljaca koji su na tronu Velike Britanije, naš se Lošo i sam oglasio zgranutoj javnosti (a prvo vjerojatno Kolindi Grabar – Kitarović nadugačko i naširoko na čaju), predstavivši sebe kao geostratega koji zna da je na pomolu veliki rat. Ako ste očekivali kako će Lošo iznijeti dokaze o vanzemaljcima gušterima prevarili ste se. Iza svega stoje Anglosaksonci, predvođeni naravno SAD-om koji žele da Rusi zarate sa Njemačkom. Njemačkom koja ubrzano kupi zalihe konzervi sa dostupnih tržišta, mobilizira Civilnu zaštitu i Angeli Merkel pravi Vučju jazbinu u okolici Dresdena.

“To je kao da vam uštrcavaju drogu”, komentirao je Lošo dolazak migranata u Njemačku u kojoj uništavaju ostatke kršćanske kulture. “Ovo je kraj početka onoga što će slijediti. Oni će krenuti, to je strategija, njih 50 milijuna. To je 50 milijuna vojnika u asimetričnom ratu, to je nova vrsta rata. Zamislite koliko postrojbi i brigada možete napraviti i rasporediti ih diljem Europe. Oni žive u skupinama, rađaju se djeca, uništava se kršćanstvo”, drobio je Lošo o planu anglosaksonaca da muslimanima pokore Europu.

“BiH je hrvatska djedovina i hrvatsko kraljevstvo, jedini mi imamo pravo na hrvatsko-bosansko kraljevstvo”, rekao je Lošo dodavši da je 60 posto BiH katastarski Hrvatska.

“Pamet u glavu, krunicu u ruke. Bit će bolje”, zaključuje Lošo svoje izlaganje pred preneraženom hrvatskom javnošću.

Dakle, jedan hrvatski dužnosnik, admiral u mirovini, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović mrtav hladan, pred milijunskim auditorijem regionalne televizije izjavljuje kako RH jedina ima povijesno pravo na teritorij BiH, dapače, jedini smo na njenom braniku i blatobranu i kao takvi, imamo sva građanska i druga prava da je smatramo svojom. Da je u jednoj bljeskovitoj akciji prisvojimo i učinimo zidom prema povampirenim islamistima. Katastarski ionako je imamo 60 %. Ako računamo sve koji iz Hercegovine rade u Hrvatskoj i do 80 %.

No to je samo Lošo, ustvrdit će mnogi i odmahnuti rukom. Nalupetao se taj svega i svačega za dva života. No što ako admiral u mirovini, specijalni savjetnik predsjednice govori istinu? Što ako su društvene mreže u pravu, Putin lud ko kurac, a Kinezi jedva čekaju da sve ode u pičku materinu jer im smrdljivi ameri ne plaćaju ništa, a dužni im para i para?

Što ako je sve to istina? Ako, po Loši, Amerika ne voli da plaća dugove, ali voli da ratuje? Ako je kršćanstvo ponovo u ozbiljnoj opasnosti od Turaka i ovi tek što nisu pred Sinjem, Sigetom i gusarima u Omišu koji taman, večeras imaju vojnu vježbu?

Svega mi jedva čekam.

Jedva čekam da general zbora Velimir Bujanec i najodlikovaniji hrvatski vojnik Zlatko Hasanbegović konačno navuku uniforme i hrabro povedu mlade sokolove na branik Hrvatske tamo na čuku u okolicu Doboja. Jedva čekam sve bojovnike, gromovnike, sve što se tako zaklinju u Lijepu Našu da očiste puške, rastresu prašnjave uniforme, drnčom namažu cijevi, a plutenim, nagorenim čepovima lica. Koji bi to ponosni i sretni dan bio za Hrvatsku.

Izašle bi majke i djevojke na ulice, generalu Tepešu cure bi bacale cvijeće pod noge i pod tenk, general – bojniku Ćoriću srce bi puklo od ponosa kada bi krenuo sa samohodnom brigadom put Banja Luke. Bože, kliktale bi dame pred maslinastim kamionima, daj toj generaciji njihov sveti rat. Daj im ga da se ponosimo njima, da konačno ostvare sve što su ikada željeli u životu. I da ponosno nastave slavu svih hrvatskih vitezova kroz stoljeća. U slavu Krista, naravno. Dizale bi ruke u nebesa i zahvaljivale Kristu što im je dao takve junake da ih brane od silovanja vehabija i zuluma srpskih janjičara, krst im jebem.

“EU je tvorevina tajnih vladara svijeta. To je babilonska kula. Ako ona ne otvori vrata Krista onda će ta Europa završiti u malim državama koje će održati identitet kršćanski. EU će ići svom kraju, ona nije ništa ispunila jer je tako planirano.

Nastat će nova kršćanska Europa od Baltika do Jadrana. Za to se treba boriti i živjeti”, zaključio je Lošo na samom kraju emisije.

Zar vam srce barem malo nije uzdrhtalo? Zar vam se od te možebitne prispodobe nije junačka desnica utrnula? Ako nije, još ste valjda normalan čovjek kojem je za života pun kurac i ratova i Domazeta Loša.

“Burke se ne javljaju kao odjeća, već u svrhu asimetričnog rata. Burke se javljaju kao oružje. To je kao ćirilica u Vukovaru. To nije pismo, to je oružje”, o prodoru muslimana i razbijanju Europe nastavio je Lošo, a vi ste ugasili televizor i uzdahnuli.

Ova bi zemlja bila normalna da takvog savjetnika predsjednica drži onako, iz zajebancije, da se malo opusti i nasmije.

Ali jebiga, nije.

Ivo Anić
Autor 3.9.2016. u 09:31