Seronje

Igor Serdar
Autor/ica 18.3.2016. u 16:33

Seronje

Izvor: Emica Elvedji / CROPIX

– „Slušajte vi seronje hadezeovske: nabijem vas na onu stvar!
– Zar sam ja manje Hrvat jer nisam hadezeovac?
– Koji si k…ac vi zamišljate?
– Ovo je vaša prčija zato jer mislite da ste vi veći hrvatski smrdljivci pa bi onda sve druge odjebali?
– Ma odjebite vi kokošari nedojebani i lizači oltarskih pizdarija.
– Vi ste tolika smrdljiva govna da mi smrdi po vašem hrvatskom dreku čim izađem iz stana.
– Šta je hrvatski pederi?
– Nije vam jasno zašto vas hrvatski nabijem?
– Zato što serete po Hrvatskoj.
– Ja sam glaso protiv komunjara isto ko i vi al nabijem vas bagro govnarska jer ste još gori od komunjara.
– Vi ste isti govnari ko i komunjare samo ste vi sadašnji govnari.
– Odjebite.“

Ovo je tekst preuzet s jednog portala kao komentar čitatelja na tekst o današnjoj politici HDZ-a.

A pitaju onog maleckog tipa iz čistokrvne stranke „dvadeset do asa“…, što on kaže na ponižavanje gospođe Rakić koja mu može bit mama, a on kaže, citiram:
‘Ja osobno sam bio na prosvjedu, ali ona mora reći smatra li da sam i ja dijelom odgovoran. Ja sam vrlo jasno rekao zašto sam bio na prosvjedu, govorio sam o dvostrukim mjerilima, ako se zabranilo emitiranje televizije Z1… Dakle, ja sam bio protiv svih zabrana, ja sam bio protiv zabrana, jer onda sukladno tome bi vrlo brzo takvim kriterijima morali zabranjivati i druge medije, što ja nikako ne podržavam, postoji sloboda medija i zato sam bio na prosvjedu. Kasnije, to što se meni pokušalo imputirati, ono što se događalo na prosvjedu, to nema veze s onim što sam ja komunicirao taj dan. Prema tome, ako gospođa Rakić mene smatra dijelom odgovornosti, to je njeno mišljenje i njen stav, ja u to ne bih ulazio, ja sam napravio ono što sam napravio iz razloga iza kojih stojim i danas’.

Taj je povijesni čovječuljak – pri tom ne mislim na visinu – 12 puta u devet redaka spomenuo sam sebe.

Krleža bi rekao „japajakanje“…

Andrija Mikulić (HDZ) koji je ujedno i predsjednik Odbora za medije ne razumije o kojem pritisku govori Mirjana Rakić.

– Ako imate suradnike u koje vjerujete i ako vjerujete u posao koji obavljate, ne vidim razloga da reagirate na ovaj način. To je osobna odluka gospođe Rakić i poštujem je. Ali držim da je Odbor za medije mjesto na kojem se najotvorenije može razgovarati o svim stvarima vezano uz medije – rekao je.

Na pitanje jesu li prosvjed i šajkača imali utjecaja na tu odluku odgovorio je da se to mora pitati samu Mirjanu Rakić.

Bravo Mikulić! Vi gospodine i kolače pečete u rukavicama. Kandidirajte se za visoku funkciju u HDZ-u – fakat ste iznadprosječno kultivizirani licemjer par ekselance – vrlo dobro znam da se to tako ne piše, ali namjerno griješim kao i vi g. Andrija Mikulić.

Podsjetimo, krajem siječnja oko 5.000 prosvjednika, među kojima su bili potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš, Velimir Bujanec i Marko Jurič, prosvjedovalo je protiv odluke Vijeća za elektroničke medije, koje je privremeno ugasilo emitiranje programa televizije Z1 zbog govora mržnje. Mirjani Rakić tada je Bujanac uručio četničku šubaru s kokardom i šajkaču. Mjesec dana kasnije, ministar kulture Zlatko Hasanbegović predložio je Vladi, a Vlada je taj prijedlog i usvojila, da se ne prihvati Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije (VEM-a) i Agencije za elektroničke medije (AEM-a) za 2014. te da se raspusti Vijeće i s mjesta predsjednice makne Mirjana Rakić, ujedno ravnateljica Agencije.

„ Zbog te Vladine odluke nezadovoljstvo je izrazilo Hrvatsko novinarsko društvo, a skupina oporbenih saborskih zastupnika uputila je Europskoj komisiji (EK) pismo u kojem tvrde da je Vlada nezakonito pokrenula postupak razrješenja predsjednice i članova Vijeća za elektroničke medije. (Hina)

I tako mic po mic dolazimo do situacije u kojoj se privatnoj osobi izvan radnog vremena nasilno ulazi u stan – što je kršenje zakona i policija nije radila svoj posao – pa se onda neovlašteno pojavljuje 5000 prosvjednika pred jednom gospođom koja ih je prisiljena pustiti u svoj stan – gdje je tad bila policija – i onda potpredsjednik Hrvatskog Sabora Tepeš i televizijski politički faktor Bujanec uručuju dotičnoj gospođi njezin kartonski lik u prirodnoj veličini sa šajkačom na glavi i kališnjikovom u ruci….- to policija nije vidjela i to je normalno kod nas u Zagrebu…

To je „modus operandi predstavnika Hrvatskog Sabora“- na koji, valjda, Tepeš ima pravo???

Samo zbog ovih događanja Orepić mora smijeniti ukupnu vertikalu u policiji, a DORH mora podnijeti prijavu – Sabor mora Tepeša razriješiti mjesta potpredsjednika itd, itd, itd…. ukoliko želimo i dalje biti država koja ima zakone, ustav, pravosuđe……

Andrija Mikulić zagrebačko gradski hadezeovac će uljuđeno primijetiti da „ne razumije zašto je gospođa poduzela to što je poduzela“, kao da je sad izašao iz Mollierovog monologa o licemjerju iz Don Huana, a Potpredsjednik Hrvatskog Sabora će reći mrtav hladan „ako gospođa Rakić mene smatra dijelom odgovornosti, to je njeno mišljenje i njen stav, ja u to ne bih ulazio, ja sam napravio ono što sam napravio iz razloga iza kojih stojim i danas“…

Dakle zaključno rečeno zaista nije važno tko je ministar policije, tko je potpredsjednik Sabora, tko je predsjednik bilo čega…

Važno je da smo prešli „crvenu crtu uzbune“ i da ćemo se morati „potući do krvi“ da bi Hrvatska Država zaista postojala i da bi imala osnovna obilježja kao Republika Hrvatska jer ovakvo ponašanje predstavnika Sabora, izvršne vlasti, pravosuđa i svih drugih „državnih faktora“ pokazuje svima u Hrvatskoj i svima izvan nje da ne funkcioniramo kao država nego kao hadezeovska prčija u kojoj oni p… koga i kako hoće…., tako da mi preostaje citirati velikog mislioca s početka teksta:

– „Slušajte vi seronje hadezeovske: nabijem vas na onu stvar!
– Zar sam ja manje Hrvat jer nisam hadezeovac?
– Koji si k…ac vi zamišljate?
– Ovo je vaša prčija zato jer mislite da ste vi veći hrvatski smrdljivci pa bi onda sve druge odjebali?
– Ma odjebite vi kokošari nedojebani i lizači oltarskih pizdarija.
– Vi ste tolika smrdljiva govna da mi smrdi po vašem hrvatskom dreku čim izađem iz stana.
– Šta je hrvatski pederi?
– Nije vam jasno zašto vas hrvatski nabijem?
– Zato što serete po Hrvatskoj.
– Ja sam glaso protiv komunjara isto ko i vi al nabijem vas bagro govnarska jer ste još gori od komunjara.
– Vi ste isti govnari ko i komunjare samo ste vi sadašnji govnari.
– Odjebite.“

S obzirom da se nikako ne slažem s načinom na koji se ponašaju sadašnji vlastodršci mišljenja sam da će ovaj jezik kojim se služi jedan rječiti komentator na mreži biti upravo proporcionalno učinkovit da bi se istaknutim pojedincima malenih kapaciteta i velikih afiniteta Tepešu i Mikuliću dalo do znanja da nisu postupali u skladu s dostignutim standardima komunikacije za koji smo se svi mi izborili u posljednjih dvadesetak godina.

Ovom prigodom želim naglasiti da su takvu politiku inaugurirali upravo čelnici nekad respektabilne stranke HDZ – njezin sadašnji predsjednik i njezin glavni operativac – tajnik iste stranke.
Oni također imaju selektivni vid i selektivni sluh – jel tako – upitao bi Karamarko, a Milijan Brkić je objavio i vrlo znakovitu sliku. Na njoj se vidi vuk, a u potpisu slike stoji: ‘Izgleda slabiji od medvjeda i lava, ali ga nećete vidjeti zarobljena kako pleše ili dresirana kako skače kroz obruč.’ …

– Mogu reći da se osjećam slično kao Brkić – također neću biti dresiran kao medvjed i ne želim skakati kroz obruč.

Nitko od Hrvata ne želi biti dresiran niti skakati. Dakle, hadezeovci zatucani odjebite s dresurom Hrvata i svih drugih u RH jer ćemo izaći na izbore i dobiti ćete nijedan mandat. Radite i ne serite.

Igor Serdar
Autor/ica 18.3.2016. u 16:33