Sramota: Dodikova policija tuče majke Srebrenice, nekoliko žena provrijeđeno

tačno.net
Autor 13.7.2013. u 10:57

Sramota: Dodikova policija tuče  majke Srebrenice, nekoliko žena provrijeđeno

Nekoliko majki Srebrenice povrijeđeno je u sukobu sa policajcima u Kravici, prilikom pokušaja ulaska u krug Zemljoradničke zadruge u tom mjestu.

Ozbiljne povrede grudnog koša zadobila je Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja „Srebreničke majke“ – javio je doposnik Slobodne Evrope.
“Došle smo da na miran i dostojanstven način položimo cvijeće na mjesto gdje je u julu 1995. godine ubijeno oko 1.000 Bošnjaka iz Srebrenice. Zamolili smo policajce da nas puste i poslije nekoliko pokušaja, probile smo kordon. Jedan policajac me je laktom udario u predjelu grudnog koša i srca. Nisam samo ja povrijeđena. Ne znam kako ću ovo preživjeti. Ovo je kao 1995. godine. Ubijali su našu djecu, naše najmilije, a sada udaraju  i majke koje su samo došle da polože cvijeće“, govori kroz suze Hatidža.
Povrijeđeno je još nekoliko majki koje su bile u direktnom kontaktu sa policajcima Republike Srpske, među kojima je bilo i dvadesetak specijalaca, sa punom opremom.
Majke su položile cvijeće na zid Zemljoradničke zadruge, proučile fatihu i mirno se udaljile. Tokom dana položiće cvijeće na još nekoliko stratišta u okolini Zvornika.
tačno.net
Autor 13.7.2013. u 10:57