Sramotno: Smijenjen legendarni novinar Denis Latin

tačno.net
Autor 19.3.2013. u 15:42

Sramotno: Smijenjen legendarni novinar  Denis Latin

HRT-ov Dnevnik 3 dobit će novu postavu. Domagoj Novokmet je, kako  Index neslužbeno doznaje, donio odluku o smjeni urednice i novinarke Katje Kušec, “back up” urednice Ružice Renić i Denisa Latina, koji je u Dnevniku 3 bio svojevrsni koordinator, odnosno “vođa tima”.

U Dnevniku 3 ostaju Tončica Čeljuska, Siniša Kovačić, Damir Smrtić i Ankica Posavljak.

Dio ekipe Dnevnika 3 smijenjen je zbog pritiska premijera Zorana Milanovića. Konkretno se Milanović obrušio baš na Dnevnik 3, koji je ugostio Ružu Tomašić i omogućio joj, prema mišljenju premijera, da širi šovinizam i govor mržnje.

Obračun s HRT-om Milanović je nastavio danas. “Pozitivno je što su se na HRT-u, nakon desetljeća i desetljeća skladne isprepletenosti sa svim političkim režimima, konačno probudile slobodarske tendencije”, poručeno je iz premijerovog ureda, uz dodatak kako Vlada ne vrši nikakav pritisak na HRT.

HRT je brzo odgovorio da “vjeruju da Milanović vrši pritisak na novinare”, ali su također dodali da “HRT ne bježi od vlastitih pogrešaka”. Očito su Latin, Kušec i Renić zbog tih pogrešaka morali platiti. Novokmet se odlučio za smjenu Kušec i Renić, koje su bile potpisane kao urednice spornog subotnjeg Dnevnika 3, te Latina kao “glavnog i odgovornog”.

Legendarni   novinar  Denis Latin je svoju smjenu kratko prokomentirao statusom na Facebooku: “Odlukom ravnateljstva prije nekoliko trenutaka, zbog nastupa Ruže Tomašić, s Dnevnika 3 skinuti Katja Kušec, Ružica Renić i moja malenkost”.

tačno.net
Autor 19.3.2013. u 15:42

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija