Srbija digla optužnicu i protiv Vesne Bosanac

Autor 5.3.2011. u 15:49

Srbija digla optužnicu i protiv Vesne Bosanac

Mjesec dana MUP i DORH tajili optužnicu, najvjerojatnije jer nisu željeli nove probleme dok je trajao “slučaj” Purda

Vesna Bosanac, ratna ravnateljica vukobarske bolnice, u proteklih je mjesec dana ispitana u policiji na osnovu optužnice koju je Srbija proslijedila Hrvatskoj. Doznaje to portal dalje.com, a potvrdio im je i glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova.

Iako se duže vrijeme, još otkako je Tihomir Purda bio uhićen, kalkulira s mogućnošću da je na spisku optuženih i Vesna Bosanac, tek je sada to i službeno potvrđeno. Dapače, jedno vrijeme iz političkih krugova stizale su informacije da je navodna optužnica protiv Vesne Bosanac čista “patka”. Srbijansko tužiteljstvo posljednjih mjeseci tako nastavlja neobičnu praksu nastavka procesa koje je počelo Vojno tužiteljstvo tijekom devedesetih godina, a koji su najčešće potaknuti bilo priznanjima iznuđenim batinanjima, bilo čistim izmišljanjem podataka. Tihomir Purda bio je prvi na tom spisku optužnica koje su izašle u javnost, ovaj tjedan je temeljem srpske tjeralice uhićen i Jovan Divjak, legenda obrane Sarajeva, a sad je na red stigla i Vesna Bosanac. 

Zanimljiva je stvar da su DORH i MUP očigledno znali mjesec dana za ovu optužnicu, najmanje. No, s time se nije izlazilo u javnost. Najvjerojatnije se radilo o tome da nisu željeli nove probleme u trenutku dok je traja drama s Tihomirom Purdom.

Novi list

Autor 5.3.2011. u 15:49