ŠTO OSTA OD MOSTA?

tačno.net
Autor 4.1.2016. u 16:28

ŠTO OSTA OD MOSTA?

FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL

Piše: Petar Fehir

Naslušali smo se Mosta. Posebno netom nakon izbora.

U ono vrijeme kada su imali nemale simpatije među biračima umornim od “velikih” koalicija.

Da su, gdje im je pamet bila, tada bili dosljedni i pretočili tu iznenadnu ljubav u nove izbore mogli su si priskrbiti još više pregovaračkog kapitala, a građane poštedjeti besramne političke pornografije.

No kako ljubav, kao u ostalom i mržnja, nije racionalna, svojim su ultimatumima (za koje samo oni rabe neke nebulozne sinonime), natezanjem, insistiranjem na “drvenom željezu”, odbijanjem i na kraju koaliranjem (za koje tvrde da je suradnja) zgadili svojim a i ostalim glasačima ono malo nade u moguće promjene.

Zahvaljujući licemjerju i perverziji aktualnih opozicijsko-pozicijskih elita stvorili su iskrivljenu sliku o sebi kao kakvom mesiji.

Svaki su se Božin dan ogledali u ono zrcalo u kojem su kao najljepši na svijetu.

I onda su u toj politikanskoj onaniji počeli gubiti i kompas i obraz.

Što osta od Mosta?

Kad su konačno shvatili da se most urušava počeli su pristajati na kompromise.

Postali su svjesni da bi ih svaki novi izbori vratili u Metkoviće.  Zaboravili su štoperice, kojima su do tada političkim suparnicima mjerili prolazna vremena. Čak i bibliju s reformama u koje su se kleli.

Tako da ovi ultimatumi koje i danas preko nekih takozvanih trbuhozboraca  svog lažnog projekta upućuju svojim koalicijskim partnerima izgledaju kao plašenje kopriva golom guzicom.

tačno.net
Autor 4.1.2016. u 16:28