Stožer ipak organizirao posebnu kolonu, Milanović i Josipović odustali od obilaska Vukovara

tačno.net
Autor 18.11.2013. u 10:59

Stožer ipak organizirao posebnu kolonu, Milanović i Josipović odustali od obilaska Vukovara

S obzirom da je na raskrižjima kolona Stožera spriječavala prolaz službenoj koloni, predsjednik i premijer su odustali od obilaska Vukovara i uputili se direktno na Ovčaru

VUKOVAR  Iako je bilo najavljivano da će danas u Vukovaru, gdje se obilježava Dan sjećanja na žrtvu, biti organizirana samo jedna Kolona sjećanja, središnji događaj obilježavanja, ispalo je da su organizirane dvije.

Nakon višemjesečnog sukoba oko ćiriličnih natpisa u gradu, Stožer za obranu hrvatskog vukovara krenuo je u obilazak prije službenog protokola.

Generali Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak, kao i veliki broj branitelja i ostalih građana, također su dio te kolone.

U koloni Vlade RH ostalo je svega 200-injak ljudi. Na jednom raskrižju u Vukovaru kolone su se susrele, a kolona Stožera blokirala je prolaz službenoj koloni.

Procijenivši da će se provokacije te vrste nastaviti, državni čelnici su odustali od obilaska Vukovara i uputili se direktno na Ovčaru.

– Nije ovo utakmica i nećemo se natjecati sa Stožerom, rekao je premijer Milanović.

Kolona Stožera je krenula nakon intoniranja himne i minute šutnje za poginule. Pošli su prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata formirajući veliku kolonu.
U krugu vukovarske bolnice počeo je komemorativni skup, na kojem su nazočni najviši hrvatski dužnosnici, predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, premijer Zoran Milanović i članovi Vlade i drugi.
Među sudionicima obilježavanja u krugu bolnice stigli su i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i Srpskog demokratskog foruma Veljko Đakula.
Po dolasku u krug bolnice upitan o dvjema kolonama sjećanja, predsjednik Republike Ivo Josipović kazao je kako je na današnji dan najbitnije odati počast onima koji su položili živote za Vukovar i Hrvatsku, a da je stvar svakoga kako će to učiniti

Novi list

Tagovi:
tačno.net
Autor 18.11.2013. u 10:59