Studenti ponizili negatoricu Holokausta i homofoba Judith Reisman

tačno.net
Autor/ica 29.1.2013. u 13:14

Studenti ponizili  negatoricu Holokausta i  homofoba Judith Reisman

Kontroverzna naučnica Judith Reisman, koja ove sedmice boravi u Hrvatskoj, prilikom predavanja na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti ušla je u verbalni konflikt sa studentima nakon što su joj postavili pitanja na koja nije umela argumentovano odgovoriti.

Studenti su se očito dobro pripremili za njeno predavanje, pa je tako Reisman ostala bez pravog odgovora na njihova neugodna pitanja vezana za njenu famoznu teoriju o erotoksinima. Umesto da iznese naučno utemeljene činjenice koje bi mogle potkrepiti njene tvrdnje, odbrusila je da je „sarađivala sa vrhunskim naučnicima“, što je samo pobudilo dodatne sumnje u osnovanost njenih (kvazi)naučnih teza.

Reisman takođe studentima nije znala obrazložiti na čemu bazira stav da su erotski magazini tipa Playboya, Hustlera i sličnih krivi za podsticanje dece na „snažnije seksualno izlaganje“. Na koncu, sukobila se i sa dekanom fakulteta Nenadom Zakošekom nakon njegove oštre reakcije povodom drske replike koju je Reisman uputila jednoj studentici jer ju je ova kritikovala što zamenjuje teze i izbegava odgovoriti na pitanja.

tačno.net
Autor/ica 29.1.2013. u 13:14