Sumnjiv Milovan, sumnjiviji Bruno

tačno.net
Autor 2.12.2014. u 11:37

Sumnjiv Milovan, sumnjiviji Bruno

Facebook

Tužilački “veleizdajnički” dvojac kaže da je na delu pokušaj njihove satanizacije i da neće odustati od istrage u slučaju mediji i ratni zločini. A joj! da li ja to čujem pucanj u sopstvenu nogu. Mi smo pokretne mete u koje “patrioti” pucaju jer smo “američki špijuni”, “lopovi” i “izdajnici, upozorava dvojac VV.

Piše: Slobodan Dukić

Koga će poseći pravdoljubivi istinoljubivi srpski mač u najnovijem političkotužilačkom  trileru čija su glavna lica Milovan Drecun, bivši komentator Slobine TV Bastilje, sadašnji poslanik Srpske napredne stranke i Bruno Vekarić, zamenik srpskog tužioca za ratne zločine. Justicija se još nije mašila za terazije, ali se kroz koprenu međusobnih sumnjičenja nazire da je sumnjiv Milovan, ali da je sumnjiviji Bruno (Smeđi), ime hrvatsko. Bio bi to, možda, manje  da je kao pisac Sumnjivog lica promenio  ime i prezime Alkibijad Nuša u Branislav Nušić.

Nego da se manemo etimološke  zajebancije. U poslednjem ovonedeljnom broju prestone Politike noseća tema je naslovljena sa Tužilaštvo za ratne zločine pod lupom/ Šest godina istrage protiv novinara. Fitilj sukoba Drecuna i Vekarića planuo je onog trenutka, kad je ovaj prvi (Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju napomena moja), kako piše najstariji list na Balkanu, sa parlamentarne govornice osporio izbor Vekarića za zamenika tužioca za ratne zločine. Drecun tvrdi da ovaj vicetužilac nije izabran po Zakonu. “Umesto da pruži jasan odgovor na postavljeno pitanje Vekarić je Drecuna opomenuo da se nalazi na listi osumnjičenih u predmetu “Mediji”, piše Politika. Još od 2009. posle krivične prijave Nezavisnog udruženja novinara Srbije protiv većeg broja srpskih novinara, TZR ispituje njihovo navodno učešće u planiranju, organizovanju i podsticanju genocida, zločina protiv čovečnosti … Politika piše da je prošlo pet godina, ali brojni novinari i urednici, među kojima je i Drecun, nalaze se u neizvesnosti – da li su optuženi ili  oslobođeni sumnje za genocid i druge teške ratne zločine. Vekarić o tome odbija da govori, jer je još  reč o “živom predmetu.”

Dok Bruno šlajfuje, Milovan je u petoj brzini. Kaže da ga Tužilaštvo tužaka Amerima i ambasadorima OEBS. Žale se (Vekarić i Vukčević, njegov pretpostavljeni, napomena moja) što su morali da odgovaraju na poslanička pitanja. Takva pisanija predstavljaju “opasan napad na Narodnu skupštinu…” obznanjuje  Drecun. Da li je Milovan, ratnokosovski reporter zabrinut da ne bude osumnjičen, zajedno sa miloševićevskom novinarskom bulumentom koja je seirila na frontovima za Veliku Srbiju ili mu je u ruke tutnut Damaklov mač, kad upozorava službe bezbednosti da subverzivna delatnost Tužilaštva datira još iz 2010. godine. Da njegovi najviši predstavnici nude na tacnu poverljive podatke američkim diplomatskim činovnicima. Da li su nadležni organi u liku republičkog tužioca, BIE, VBA i MUP, čuvara srpskog neba i zemlje, obavešteni o ovome, pita ovaj naprednjački tribun. Drecun optužuje još Vekarićevo tužilaštvo da je bacilo u “magacin da trunu” izjave o zločinima nad Srbima. Između ostalog, i one iz Republike Srpske, ostatka BiH i Hrvatske.

Tužilački “veleizdajnički” dvojac kaže da je na delu pokušaj njihove satanizacije i da neće odustati od istrage u slučaju mediji i ratni zločini. A joj! da li ja to čujem pucanj u sopstvenu nogu. Mi smo pokretne mete u koje “patrioti” pucaju jer smo “američki špijuni”, “lopovi” i “izdajnici, upozorava dvojac VV. More džaba njima što su od Glavnog tužioca Specijalnog istraživačkog tima UN dobili dobre ocene i podršku u istrazi ratnih zločina, kad kadija i sultan beogradski ćuti. Ćute i veziri. Ministar pravde i policije. Nisu Vukčević i Vekarić portiri u Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine. Napadnut je noseći stub pravosuđa. A onomad kad je Zoran Živković glagoljivi opozicioni poslanik  izneo optužbe na račun “familije”, lično ministar pravde je dezavuisao sud i proglasio članove “familije” nevinim.

U izjavi radiju Slobodna Evropa Bruno Vekarić kaže da je, od kad je sve počelo, “izložen jezivim s-m-s porukama. Pretnje su stvarno monstruozne. Do sad smo imali sedamdesetak pretnji različitih vrsta, ali ovakve do sad nismo dobijali…One stvarno mogu da budu produkt  delovanja, rekao bih nekog manijaka koji pominje moju decu, porodicu, silovanja… . to me je iskreno uznemirilo i zabrinulo…”

Magla padnala vo dolina, peva narodni pesnik. Ma kakva magla, crni mrak. I u njemu KaraBruno. Crni Bruno.

 

 

tačno.net
Autor 2.12.2014. u 11:37