Tadić: Progonićemo kriminalce ,osim naših

Autor 7.5.2011. u 07:44

Tadić: Progonićemo kriminalce ,osim naših

Tadić je na obeležavanju Dana protivterorističke jedinice MUP-a Srbije rekao da i danas želi da uputi poruku pripadnicima kriminala da će država nastaviti da ih progoni.

“Progonićemo kriminilce gde god da se nalaze, na svakoj tački sveta, hapsićemo ih, a naše tužilaštvo će raditi svoj posao, a kao nezavisne institucije sudovi će im suditi”, rekao je on.

Predsednik Srbije je naglasio da će se kriminalci i ubuduće smeštati u zatvor, ocenivši da su u proteklih nekoliko godina u borbi protiv kriminala učinjena velika dela, ali “da nas čeka još dosta posla”.

Tadić je naveo da je proteklih godina učinjen “ogroman napor” da se zada suštinski udarac organizovanom kriminalu.

“Mislim da smo to učinili na najbolji mogući način, udarajući po svim tačkama organizovanog kriminala u društvu”, rekao je on.

To su, kako tvrdi, uradile sve bezbednosne strukture u Srbiji, sarađujući i sa međunarodnim institucijama. Tadić je naveo da su svi segmenti našeg bezbednosnog sistema uključeni u tu borbu i da ćemo tako nastaviti i dalje.

“Pre nekoliko godina rekao sam: borimo se mir i objavljujemo rat kriminalu”, podsetio je on, dodavši da je taj rat doneo mnogo pozitivnih elemenata našem društvu.

Predsednik Srbije je zahvalio propadnicima protivterorističke jedinice (PTJ) za to što su bili spremni da u toj borbi preuzmu svaki rizik i da rizikuju i svoje živote za bolju budućnost naših građana.

Tadić je dodao da se svet i danas suočava sa raznim izazovima, naglasivši da to važi važi i za Srbiju.

“Borba protiv terorizma, kome se upravo u ovim danim zadaje ozbiljan udarac, borba protiv organozovanog i svih vidova kriminala, uključujući i korupciju, pretpostavka je izgradnje mira, stabilnostu i eknomskog prosperiteta”, rakao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, ta borba značajna je i za ekonomski napredak i zaštitu interesa svih naših građana.

“Nastavićemo sa ovom borbom”, poručio je Tadić, kome je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na svečanosti u bazi PTJ u Lipovici uručio plaketu te jedinice.

Obeležavanju dana i proslavi slave Đurdevdan protivterorističke jedinice prisustvovali su i predstavnici vojske, policije i Bezbednosno informativne agencije, kao i brojne strane diplomate, među kojima i ambasadori SAD i Rusije Meri Vorlik i Aleksandar Konuzin.

Podsetimo, policija Brazila je saopštila da je uhapsila 31 osobu, među kojima i srpske državljane, zbog pripadnosti međunarodnoj organizaciji krijumčara droge.

Tagovi:
Autor 7.5.2011. u 07:44

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija