Tomislav Horvatinčić konačno u zatvoru

Autor 19.8.2011. u 08:35

Tomislav Horvatinčić  konačno u zatvoru

Tomislav Horvatinčić sljedećih će mjesec dana provesti u pritvoru kako ne bi mogao utjecati na svjedoke, odredio je danas na Županijskom sudu u Šibeniku sudac Branko Ivić, prenosi Večernji list.

Sudac Ivić zatražio je i dodatno sudsko vještačenje tijela poginulog talijanskog bračnog para te pokretanje istrage.

DORH je zatražio pokretanje istrage protiv Horvatinčića zbog dva kaznena djela. Naime, terete ga da je izazvao nesreću sa smrtnim posljedicama i za nepružanje pomoći unesrećenim osobama.

“Pramčanim dijelom jahte u punoj plovidbenoj brzini naletio je na lijevi krmeni dio trupa jedrilice lomeći pritom upravljačke mehanizme i druge uređaje na jedrilici, a potom cijelom dužinom prešao preko jedrilice. Talijanski državljani F. S. i M. P., koji su se u to vrijeme nalazili na jedrilici, zadobili su višestruke teške tjelesne ozljede i odbačeni su u more, a osnovano se sumnja da osumnjičeni 63-godišnjak, iako je bio svjestan da je uslijed naleta njegove jahte došlo do nesreće u kojoj su putnici jedrilice teško ozlijeđeni, ostavio ih je bez pomoći jer se nije vratio do jedrilice i nije poduzeo ni jednu radnju radi pružanja pomoći stradalim osobama”, stoji u DORH-ovom zahtjevu za pokretanje istrage.

Na saslušanju je bio prisutan i sin poginulih talijana, Federico Salpietro koji je ranije novinarima rekao kako se nada da će se nakon svega “i mi i vi osloboditi ljudi koji misle da im je sve dozvoljeno”.

Podsjetimo, Tomislav Horvatinčić naletio je svojim gliserom na jedrilicu talijanskih nautičara prilikom čega su oni zadobili teške ozlijede od kojih su na mjestu preminuli. Kako se nesreća dogodila na moru nije bilo svjedoka, no nautičari koji su pozvali policiju i priskočili u pomoć bili su šokirani scenom na moru.

Iskusni nautičari ne vjeruju u Horvatinčićevu priču o otkazivanju autopilota jer, kažu, mogao je ugasiti gliser vađenjem ključa iz brave.

Tagovi:
Autor 19.8.2011. u 08:35