Tomislav Karamarko u voljenoj stranci : Zajedno u kopanje grobova i prikrivanje kriminala

Autor 13.9.2011. u 17:11

Tomislav Karamarko u voljenoj stranci : Zajedno u kopanje grobova i prikrivanje kriminala

Karamarku je šefica pred novinarima uručila člansku iskaznicu, kao dokaz obnovljenog članstva, te najavila da će tražiti da poštuju svi zakoni pa i oni o neovlaštenom curenju informacija iz državnih tijela i procesima koji još nisu završeni, jer je svaki taj čin kazneno djelo.

Upitana je koliko je osobno bila upućena u financiranje vlastite kampanje 2005. godine i 2007. godine, budući da je teško povjerovati da osoba koja je bila prva uz predsjednika nije znala apsolutno ništa o financijama stranke.

“Ovo je konferencija za novinstvo, ne istraga, niti je bilo tko od vas ovlašten istraživati u elementima o kojima govorimo”, kazala je Kosorica. Sve što zna reći će nadležnim institucijama i ne smije dopustiti da se “ljudi protiv kojih se vode procesi pozivaju na njene izjave”. -net

“Ničim se nikada nisam okoristila. Možete pogledati moju imovinu, ako želite, možemo otvoriti sve što imam, možete doći u moj stan, pogledati svu moju imovinu, popisati slike, tepihe, što god hoćete i usporediti sa plaćama koje sam dobivala od 1995. kad sam ušla u politiku do danas”, kaže Kosor.

Na pitanje novinara kad se može doći u razgledavanje, Kosor je odgovorila: “Javit ćemo vam.”

A vjeruje li Kosor još uvijek da nakon svega što se događalo u njenoj stranci ne treba snositi nikakvu moralnu odgovornost?

“Apsolutno. Apsolutno. Zato sam ovdje”, odgovorila je na to pitanje.

“Ovaj pokušaj nametanja kolektivne krivice HDZ-a je apsurdan”, rekao je novopečeni povratnik u tu stranku Tomislav Karamarko.

Ministra unutarnjih poslova Karamarka su upitali zašto se baš danas, u jeku najveće HDZ-ove korupcijske afere, on pojavljuje pred novinarima i pokazuje iskaznicu HDZ-a, odnosno ne misli li da se to može shvatiti kao pritisak na policiju.

“Apsolutno pogrešno razmišljanje. Mi smo u zadnje dvije i pol godine pokazali kako radimo. Vidjeli ste koliko je članova HDZ-a završilo u Remetincu i ja sad ulazim u taj isti HDZ. Mislite da ćemo mi posustati?”, pitao je Karamarko.

Kosor je dodala da je novinar izrekao “nevjerojatnu stvar”.

“Kad se razgoliti ovo što ste kazali, ispada da je svatko tko ulazi u HDZ automatski sumnjiv”, primijetila je šefica HDZ-a, zaključivši kako oni na to neće pristati.

Iako se u pozivu za konferenciju za novinare nije navodio povod, za pretpostaviti je bilo da je tema – crni fond HDZ-a, koji je punjen izvlačenjem novca iz državnih tvrtki, a pražnjen u glamuroznim predizbornim kampanjama i putem uplatnica za povlaštene članove HDZ-a. No, formalno Kosor se samo htjela pohvaliti novim-starim članom, ni manje ni više nego prvim policajcem u državi.

Autor 13.9.2011. u 17:11