Treći entitet, zašto da ne?

tačno.net
Autor/ica 18.2.2014. u 14:54

Treći entitet, zašto da ne?

Šest uspješnih direktora propale firme sastalo se juče, po ko zna koji put, da riješi problem kodnog naziva Sejdić/Finci.

Piše: Radomir Lazić

Šest uspješnih direktora propale firme sastalo se juče, po ko zna koji put, da riješi problem kodnog naziva Sejdić/Finci. Podsjeća to sve skupa na pregovore oko nezavisnosti Kosova u kojima je onaj koji  se najviše busao u prsa i zaklinjao da neće dati ni pedalj svete Srpske zemlje sada kandidat za Nobelovu nagradu za mir. I možda je i dobije, skupa sa nagradom za fiziku. Pride.

Nije ni Nobelova nagrada ono što je nekad bila pa ne bi bilo iznenađenje da jednog dana i direktor Dragan Čović bude kandidat i da pored nagrade za mir dobije i nagradu za ekonomiju ili finansije. Pride.

Koji još direktor bi mogao biti kanditat teško je naslutiti ili nagađati ali milion dolara nije mala cifra. Pride.

Direktor Mile misli da se sav ovaj cirkus njega ne tiče. Pa i ne tiče jer njegova firma ostaju tu gdje jeste. Koga još zanima propala firma, pride.

Ne gajim iluzije da će se treći entitet, bar iz počasti, zvati Sejdić/Finci ali bio bi red da im podignu makar neku spomen ploču, na ćiriličnom i latiničnom pismu.

Nego direktori riješite vi ono što je već negdje rješeno. Čitate li novine, gledate li vijesti. Njemačka traži 15.000 vozača autobusa, Norveška traži taksiste, ostali traže građevinare, njegovateljice, smetljare.

U vašoj firmi posla nema i neće ga, dok je vi vodite, ni biti a od vas se traži da riješite samo jedan jedini problem. I da sve ovo što sad traži posla ode negdje, zalegne za volan kakvog autobusa i od plate šalje kući koji dinar od kojeg će oni koji ostanu kupovati hranu i vodu. Našu a evropsku. Biće i podsticaja za vaša mala i srednja preduzeća.

A narod? Pa nigdje se u pregovorima ne spominje narod. Samo dva čovjeka.

tačno.net
Autor/ica 18.2.2014. u 14:54