Tri godine od ubojstva Denisa Mrnjavca: Ubijen bez povoda, bez razloga i objašnjenja

Autor 5.2.2011. u 02:34

Tri godine od ubojstva Denisa Mrnjavca: Ubijen bez povoda, bez razloga i objašnjenja

U organizaciji Udruženja “Akcija građana”, danas će povodom tri godine od ubojstva 17-godišnjaka Denisa Mrnjavca kod Tehničke škole, na tramvajskoj stanici prema Ilidži, u 13.00 sati građani Sarajeva položiti cvijeće i zapaliti svijeće.
 
Prije tri godine prekinuta je nevina mladost 17-godišnjeg Denisa Mrnjavca, bez povoda, bez razloga, bez objašnjenja, u namjeri da se iz čiste obijesti pokaže i dokaže sila napadača.
 
“Denis je ubijen u gradu kojem je tijekom herojske obrane u vrijeme opsade pomogao cijeli svijet i Europa da se zaustavi i ublaži stradanje civila. Denis je ubijen u gradu u kojem je proliveno toliko krvi, da bi čak i prirodna smrt trebala biti zakonom zabranjena. Sarajevo je trebao biti simbol Europe u kojem se slavi život i pobjeda civilizacijskih tekovina nad divljaštvom bezdušnih ubojica. Ipak nije tako”, navode iz “Akcije građana”.
 
“Pokojni Denis je ubijen u gradu gdje policija u rekordnom roku otkriva i hapsi kriminalce, ali gdje se pouzdano zna da će većina uhićenih biti puštena na slobodu u vrlo kratkom roku nakon ‘zadržavanja’. Denis je ubijen u gradu, županiji i državi u kojoj kriminalci znaju da već petnaestak godina ‘nema mjesta u zatvorima’, da ‘nema adekvatnih ustanova za maloljetne prijestupnike’, da ‘nema popravnih ustanova’, da je sistem ‘otvoren’. Sve su to okolnosti u kojim se desilo nevino stradanje pokojnog Denisa Mrnjavca. I ne samo Denisa”, stoji u priopćenju.
 
Iz Udruženja ističu da “uprkos svim obećavajućim priopćenjima i ružičastim statistikama, grad nije napravio zaokret nakon pogibije Denisa Mrnjavca, već postupno upada u još veće nevolje i u dublji glib – u sve češću rafalnu razmjenu vatre po gradskim ulicama, u upotrebu vatrenog oružja u javnom gradskom prijevozu, u bombaške napade.”

fena

Tagovi:
Autor 5.2.2011. u 02:34