U-JEDINJENE NACIJE

Petar Fehir
Autor 9.4.2016. u 17:06

Izdvajamo

  • Vesna Pusić je zbog svoje principijelnosti, moralnih i etičkih načela, svog zalaganja za Hrvatsku kao normalnu i simpatičnu zemlju najviših europskih vrijednosti, i te kako zaslužila da je izaberu za Glavnu tajnicu.

Povezani članci

U-JEDINJENE NACIJE

Bilo kako bilo Vesna se priprema. Uskoro će, kaže, na intrevju pred Generalnu skupštinu. Troškove puta platit će sama!? Još jednom: troškove puta platit će sama!

Vesna Pusić na čelu OUN-a! Kao glavni tajnik!

Ta bi vijest nesporno obradovala i učinila ponosnim ono pola normalne Hrvatske, a ne bi se namrštio ni mnogi od dobronamjernih nam susjeda iz regiona.

Pola bi joj se, međutim, “one” Hrvatske sjetilo “partizanskokomunističko-srbočetničkih korijena”, odbijajući i pomisao da bi to za Hrvatsku mogla biti dobra vijest.

Jer, što će jednoj razjedinjenoj naciji ujedinjene nacije!?

U – da, ali jedinjene nikako!

I koga bi Pusić predstavljala u toj organizaciji?

Koja je, istini za volju, i sama kompromitirana trulim kompromisima, prečesto aminovala nemoralne i neprincipijelne odluke bijelosvjetskih kabadahija.

Bilo kako bilo Vesna se priprema. Uskoro će, kaže, na intrevju pred Generalnu skupštinu. Troškove puta platit će sama!? Još jednom: troškove puta platit će sama!

I tu se vraćamo na Hrvatsku. Zar je stvarno moguće da se u jednoj zemlji, gdje je korupcija skoro ustavna kategorija, gdje milijarde prolaze kroz ruke i ispod stola političkim, sportskim, crkvenim i ostalim ministrima i ministrantima – kandidatura za jednu od vodećih svjetskih uloga omalovažava na taj način.

Da je to, kojim slučajem, bila gospođa Kolinda uzletio bi se cijeli državni vrh, bio bi ustupljen vladin zrakoplov kao i sva logistika i u Ministarstvu vanjskih poslova i u predstavništvu u New Yorku.

Bila bi to udarna vijest na nezavisnoj državnoj hrvatskoj televiziji – i HDZ i premijer, kao i mnogi u vladi bi se upiškili od sreće.

Krenuli bi s njom u Ameriku i premijerova žena i njihova djeca, kao i nedavno u Vatikan.

A ovako – pa dobro, nek ide tamo Pusićka, misle vladajući i pripadajući simpatizeri raspolućene Hrvatske. Dao Bog da je ne izaberu – da se vrati kući popišana.

Vesna Pusić je zbog svoje principijelnosti, moralnih i etičkih načela, svog zalaganja za Hrvatsku kao normalnu i simpatičnu zemlju najviših europskih vrijednosti, i te kako zaslužila da je izaberu za Glavnu tajnicu.

Ali ova današnja Htvatska, koja tolerira fašizam i ustaštvo, netrpeljivost i mržnju prema različitostima, ne zaslužuje ni po čemu imati Generalnog Sekretara Organizacije Ujedinjenih Nacija.

Petar Fehir
Autor 9.4.2016. u 17:06